Савићевић обишао Вокријев гроб у Приштини

Председник Фудбалског савеза Црне Горе Дејан Савићевић положио је цвеће на гроб бившег председника Фудбалског савеза тзв. Косова, легенде београдског Партизана Фадиља Вокрија.

Славни фудбалер Црвене звезде Савићевић посетио је Вокријев гроб уочи гостовања Црне Горе на стадиону у Приштини који носи име управо по Вокрију, у оквиру квалификација за Европско првенство 2020.

Савићевић је изјавио да је са Вокријем био добар пријатељ, а да су се највише зближили када су заједно били у војсци.

Тада је, према његовим речима, селектор фудбалске репрезентације Југославије Миљан Миљанић направио спортску чету, састављену од фудбалера и репрезентативаца из целе тадашње државе.

Додао је да се тада створило пријатељство које је настављено када је тзв. Косово постало члан Уефе и Фифе.

"Био сам веома тужан када сам чудо да је преминуо. Могао је још много да да косовском фудбалу. Знам да би био веома срећан због успона репрезентације Косова, али то је живот", рекао је Савићевић, преноси "Коха Диторе".

Савићевић је рекао да није могао да присуствује сахрани Вокрија, па је искористио ову прилику да посети његов гроб и поклони се.

Вокријев гроб сан њим је посетио актуелни председник ФС тзв. Косова Агим Адеми.

Вокри, легендарни фудбалер београдског Партизана, био је на челу ФС од оснивања такозваног Косова 2008. до смрти у јуну 2018.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво