Барса је јасна: Затвор није решење!

Каталонски фудбалски великан Барселона огласио се саопштењем на свом сајту поводом пресуде каталонским лидерима и поручила да "затвор није решење".

Поводом јутрашње одлуке Врховног суда Шпаније да осуди девет каталонских политичких лидера на казне затвора, огласио се и клуб са Ноу кампа. 

Барселона, као један од водећих ентитета Каталоније, и у складу са својим историјским записима за одбрану слободе изражавања и права одлучивања, данас након пресуде пресуде Врховног суда у вези са отвореним процесом против каталонских грађанских и политичких лидера поручује следеће:

"На исти начин на који превентивна затворска казна није помогла у разрешењу сукоба, неће ни ова данас изречена јер затвор није решење. Решавање сукоба у Каталонији мора да долази искључиво из политичког дијалога", стоји у саопштењу и додаје се:

"Стога, сада више него икад пре, клуб тражи од свих политичких лидера да воде процес дијалога и преговора за решавање овог сукоба, који би требало да омогући пуштање осуђених грађанских и политичких лидера", наводи се у саопштењу славног клуба.

Фудбалски клуб Барселона је такође изразио подршку и солидарност са породицама оних који су лишени слободе.

А на саопштење клуба реаговао је играч Ђерар Пике, који је на Твитеру написао да је поносан што је његов део.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи