"Орлови" у Вилњусу прижељкују сва три бода у квалификацијама

Фудбалска репрезентација Србије од 20.45 игра у Вилњусу против Литваније у оквиру квалификација за пласман на Првенство Европе. Ток меча и кретање резултатa пратите на нашем порталу.

Екипа Љубише Тумбаковића у добром расположењу је кренула на пут, пошто је савладала Парагвај у припремној утакмици.

Србија је у Литванију оппутовала као фаворит у нади да ће забележити четврту везану победу против овог ривала. У последњих 13 месеци Србија и Литванија састајали су се три пута, Србија је остварила све три победе, у Виљнусу смо у Лиги нација славили 1:0, гол је постигао Душан Тадић.

Наша селекција је тренутно трећа на табели групе Б и готово је извесно да ће за пласман на континентални шампионат морати да се бори кроз бараж.

"Орлови" после пет утакмица Групе Б имају седам бодова, док су Литванци последњи са само једним бодом. Украјина је прва са 16 поена из шест мечева, Португалија је друга са 11 после пет утакмица, а Луксембург четврти са четири бода.  

Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић, пред меч квалификација за ЕУРО 2020 против Литваније, рекао је да ривал њему добро познат.

"Гледао сам Литванију сад против Украјине и то је једна позитивнија димензија. Далеко дисциплинованија, борбенија екипа, са посебном идејом. Као да играчи полако сазревају. Било је промена, али не много", рекао је Тумбаковић на конференцији за медије у Вилњусу.

Тумбаковић је упитан и да ли очекује чудо до краја квалификација да Србија ЕП обезбеди пре баража.

"Да би се десило чудо, прво мора да зависи од нас. Ако ми не победимо, онда шта год да се деси, није чудо. Зато идемо степеник по степеник, хајде да победимо, па онда да видимо чудо, а чуда се дешавају", рекао је он.

Утакмица између Литваније и Србија игра се у од 20.45 у Вилњусу. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво