Митровић и Рајковић: Реални смо, бараж је шанса за ЕП

Голман Предраг Рајковић и одбрамбени фудбалер Стефан Митровић поручили су се да је гостовање репрезентације Србије Литванији у наставку квалификација за ЕУРО добра припрема за мартовски бараж у Лиги нација.

Пред пут за Вилњус, српски репрезентативци сложили су се да морају да буду реални да су шансе за пласман на Европско првенство нереалне, иако постоји математичка шанса.

"Матемтички смо у игри, али треба бити реалан и припремити се за бараж. Против Португалије је пропушена прилика и бараж је велика шанса. Зато морамо да се усредсредимо на бараж", рекао је Митровић новинарима на аеродрому "Никола Тесла".

Митровић истиче да екипа у Литванију одлази у одличном расположењу после победе над Парагвајем (1:0) у пријатељској утакмици у Крушевцу.

"Озбиљно схватамо Литванију, важан је континуитет победа у репрезентацији. Очекујем тешку утакмицу, другачији су услови због вештачке траве. Ипак, нашим квалитетом можемо да остваримо победу", рекао је штопер Стразбура, додајући да се тим на добар начин прилагођава на захтеве новог селектора Љубише Тумбаковића.

Чувар мреже француског Ремса Предраг Рајковић очекује да сутра буде између статива од старта меча.

"Очекује нас добра утакмица с познатим противником, играли смо у Лиги нација. Идемо на победу и добро се припремимо за бараж. Размишаљмо о баражу, иако имамо математичке шансе кроз квалификације, али је реални да правимо план и тактику за март", навео је Рајковић.

Он сматра да "Орлови" заслужују место на ЕП после две деценије.

"Имамо квалитет за ЕУРО, заслужујемо после много година. Спреммо се и верујемо у успех", закључио је Рајковић.

Утакмица између Литваније и Србије игра се у понедељак од 20.45.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво