Лалатовић: Све је било унапред режирано

Тренер фудбалера новосадске Војводине Ненад Лалатовић изјавио је да је инцидент у Бреши, у Италији, када је прекинут пријатељски меч два тима, унапред био режиран и да је избегнут већи скандал.

Он је додао да не може да замери навијачима Војводине што су улетели на терен да прекину утакмицу након провокације албанских присталица.

"Све ово што се догодило било је планирано и жељено од стране оних који су испровоцирали инцидент. На огради поред терена, неколико Албанаца је развило албанске заставе, надајући се управо оваквој реакцији наших навијача, с обзиром на то да је иза ограде била група од 20-30 људи који су чекали да се обрачунају са њима. На срећу, избегнут је масакр који је могао да се догоди", рекао је Лалатовић за клупски сајт.

Иако, како каже, не оправдава такав поступак, не може да замери навијачима јер је "познато колико воле Србију и Косово". "Не можемо да останемо имуни када нам неко дира осећања према нашој земљи", рекао је Лалатовић.

Утакмица између Бреше и Војводине претходно је била прекинута и у 26. минуту и то након што је главни судија меча показао црвени картон шефу стручног штаба Војводине, који је потом на неколико минута био повукао екипу са терена.

"Нисмо дошли овде да будемо спаринг-партнер фудбалерима Бреше и да им помогнемо да се они распуцају и дају нам пет комада. Први гол су дали из непостојећег пенала, други из офсајда, Дринчићу су исцепали дрес, а ми за првих 20 минута буквално ниједан фаул нисмо добили. Када сам повукао екипу са терена, у простору између свлачионица, буквално су ми и њихови играчи прилазили и говорили да не разумеју зашто је овакво суђење и да се и они слажу да је срамота. Рекао сам да, ако се овакво суђење настави, ми више дефинитивно нећемо играти. Срећом, суђење је након тога било коректно", рекао је Лалатовић.

Фудбалери Војводине синоћ су допутовали у Нови Сад из Бреше, а наредну утакмицу одиграће у петак у Суперлиги против Чукаричког на Бановом брду.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво