„Орлићи“ славили у Софији и вратили се у игру за ЕП

Млада фудбалска репрезентација Србије савладала је Бугарску у Софији са 1:0 (0:0) и забележила први тријумф у Квалификацијама за Европско првенство. Наредни ривал наше селекције је лидер Групе 5, Пољска. Сусрет је на програму у уторак од 18.00 часова.

Репрезентација Србије је након пораза од Русије у првом колу и нерешеног резултата против Летоније забележила прву победу у овим квалификацијама, и са четири бода заузима треће место иза Пољске, која има седам бодова и Русије са пет. Бугарска је пета са четири бодa. Естонија има три бода, а Летонија један.

Тежак меч за „орлиће", императив победе само је додатно оптеретио нашу екипу. У првом полувремену наши су имали иницијативу, већи посед лопте, неколико створених прилика, али изостала је реализација.

Деби новог селектора Илије Столице ипак се завршио успешно. Бугари су у наставку први запретили и стигли до стопостотне шансе коју нису успели да реализују, некако је наша одбрана успела да сачува свој гол.

Србија је наствила да ствара шансе, велику прилику пропустио је Лука Илић, пречка је зауставила његов ударац.

Дуго су наши опседали гол противника, а до гола су стигли у 87. минуту. Полуконтра наше селекције, Павловић је одлично изнео лопту из казненог простора и упослио Луку Илића на левој страни, овај на супротној страни пороналази Ступаревића који креће ка казненом простору и прецизним шутем са око 23 метра погађа доњи десни угао Наумова, који је био беспомоћан у овој ситуацији.

Наша селекција је до краја меча сачувала предност.

Наредни ривал наше селекције је репрезентација Пољске, поново у гостима. Меч је на програму у уторак од 18 часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи