Терзићу забрањен улазак у Црну Гору

Генералном директору Црвене звезде Звездану Терзићу забрањен је улазак у Црну Гору. Терзић је враћен са аеродрома у Тивту и по доласку у Београд је изјавио да иза свега стоји председник фудбалског савеза те земље Дејан Савићевић.

Разлог за овакву одлуку црногорских власти је тај што га сумњиче да је учествовао у одвраћању репрезентативаца Црне Горе Филипа Стојковића и Мирка Иванића да играју против репрезентације тзв. Косова.

Стојковић и Иванић су одбили да буду део квалификационе утакмице са косовском репрезентацијом почетком јуна, а из Фудбалског савеза Црне Горе сматрају да је Терзић имао удела у њиховој одлуци.

Међу онима који су одбили био је и селектор Љубиша Тумбаковић, који је због тога добио отказ, а потом преузео кормило Србије.

"Када су почетком јуна, уочи одигравања утакмице Црна Гора – Косово, два играча Црвене звезде одбила да стану мирно пред заставом и химном непризнате државе Косово, Дејан Савићевић је јавно оптужио мене да сам их на то наговорио. Данас није ни важно колико у томе има истине. Тада је до мене дошла информација да је Савићевић тражио од највиших органа Републике Црне Горе да ми се због тога забрани улазак у Црну Гору", изјавио је Терзић.

Додао је и да није веровао да су наводи озбиљни и да ће моћи да уђе у земљу.

"До данас сам мислио да је то шала, али ево сам се уверио да је истина. Данас на аеродрому у Тивту припадници граничне полиције су ми љубазно саопштили да ми је забрањен улазак у Црну Гору. Захвалио сам им се и првим следећим летом се вратио у Београд. Нисам то очекивао од Црне Горе. Црне Горе уз коју смо одрастали, Црне Горе на коју смо били поносни. Оно јуче од Шиптара је било очекивано, али ово данас од Црногораца је нешто на шта немам разуман одговор", додао је први оперативац Звезде.

Подсетимо, Савићевић је изјавио да је "Терзић бацио атомску бомбу на црногорски фудбал".

"Бацио је атомску бомбу на фудбал у Црној Гори. Ми ћемо те бомбе преживети, али он је један од главних актера целе ове приче. Да ли га је било страх од навијача, или од предмета који дужи низ година држе у фиоци, предмета који није окончао пред судом у Србији. Страх или уцена? Али треба да се живи и после овога, треба да се долази у Црну Гору, а ја не знам како ће он имати образа да се појави пред очима људи који су му овде помогли. Доказао је оно што говоре о њему, да је никакав човек", рекао је тада Савићевић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво