Марин у 97. минуту донео победу Звезди у Крушевцу!

Фудбалери Црвене звезде победили су Напредак у Крушевцу резултатом 1:0, у утакмици 11. кола Суперлиге Србије. Победоносни погодак за актуелног шампиона постигао је Марко Марин из слободног ударца у 97. минуту.

Звезда је све време нападала, имала много више прилика, у два наврата погађала оквир гола, али је до победе стигла ударцем Немца у последњем нападу.

Вулић је оборен на неких 18 метара од гола, Марин је изненадио голмана Марка Милошевића и погодио доњи леви угао.

Почетак утакмице на стадиону "Под Багдалом" обележили су прекиди због повреда Ричмонда Боаћија и Бена, да би потом Звезда преузела иницијативу и држала лопту у ногама.

У првих двадесетак минута није било превише узбуђења, домаћи састав се определио за чување сопственог гола и тек након пола сата виђене су праве шансе.

Екипа Владана Милојевића је стезала обруч око казненог простора, редом су промашивали Матео Гарсија, Немања Милуновић и Марко Марин, али је чувар мреже Напретка био прва фигура утакмице.

Сачувао је гол у неколико наврата и на одмор се отишло без погодака.

Очекивано, играчи у плавим дресовима кренули су још офанзивније и одмах почели да ређају прилике.

Резервиста Милан Павков је погодио пречку, Његош Петровић са дистанце затресао стативу, да би у 77. минуту Ел Фарду Бен промашио једанаестерац. Судија Николић је поклонио пенал гостима, иако је било очигледно да је нападач са Коморских острва инсценирао прекршај.

Бен је преузео одговорност, али је веома лоше шутирао и послао лопту преко пречке.

Чинило се да ће се Милојевићеви играчи испромашивати и остати без целог плена у гостима, али је у последњем нападу, на већ описан начин, Марин погодио из слободњака за тријумф Звезде.

Црвено-бели су се вратили на прво место са 27 бодова, два више од другопласиране Војводине, док је Напредак 11. са 11 бодова.

Ток меча:

17.59 – Крај утакмице! Звезда је са 1:0 победила Напредак у Крушевцу.

17.58 – ГООООЛ! Марин постиже победоносни погодак у 97. минуту! Вулић је оборен испред казненог простора, а немачки интернационалац изненадио голмана и послао лопту у доњи леви угао.

17.52 – Сваки напад Звезде је шанса за гол. Велика гужва се у 90. минуту створила по извођењу корнера. Родић није стигао да казни смушену реакцију одбране Напретка.

17.48 – Још једна интервенција Милошевића после слабог ударца Марина.

17.38 – Бен промашио пенал! Момак са Коморских острва је преузео одговорност и послао лопту далеко изнад пречке.

17.37 – Пенал за Звезду! Поклонио је судија једанаестерац играчима Црвене звезде, након што је Бен пао у казненом простору. Очигледно је било да није било контакта, али су гости добили велику шансу.

17.34 – Нови оквир гола, Петровић је затресао стативу. Млади везиста опалио је са неких 20 метара и, попут Павкова, није имао среће.

17.31 – Најбоља шанса за Звезду у 69. минуту. Лепу акцију одиграли су Марин, Бен, Дегенек и Павков. Корпулентни нападач је изашао 1 на 1 са чуваром мреже, снажно шутирао, али погодио пречку.

17.25 – Поново Павков, па и Бен – Милошевић још једном на месту.

17.23 – Павков је заменио Гарсију и одмах се нашао у полуприлици. Гађао је главом, лопта одлази преко пречке.

17.20 – Играчи Владана Милојевића не успевају да се нађу у доброј прилици, па покушавају са дистанце. Опет Вулић, па Марин, али резултат остаје непромењен.

17.13 – Први ударац у наставку сусрета упутио је Вулић ка голу свог некадашњег клуба. Није био најпрецизнији.

17.07 – Почело друго полувреме у Крушевцу.

16.50 – Крај првог полувремена, без голова у утакмици Напретка и Црвене звезде.

16.48 – У другом минуту надокнаде Немац шутира из слободњака, Милошевић парадом избацује у корнер.

16.46 – Одлична акција Бена и Марина у финишу првог дела, који покушава да дотури лопту до Боаћија у петерцу. Одбрана домаћих успева да реагује на време.

16.38 – Не стаје Звезда са притиском. После центаршута Марина из прекида, усамљен на петерцу је скочио Милуновић, али је шутирао главом право у голмана Милошевића.

16.36 – Минут касније опет велика шанса, али Боаћи не стиже до лопте коју му је главом спустио Милуновић.

16.35 – У 33. минуту најбоља прилика за актуелног шампиона Србије. Гарсија је добио поклон на средини и изшаоа 1 на 1 са голманом, али је каснио са ударцем и Пајовић га је стигао, спречивши га изузетним клизећим стартом.

16.33 – Због повреде, већ након пола сата терен напушта Милан Гајић, а уместо њега улази Радован Панков.

16.30 – Период изузетно мирног и досадног фудбала на стадиону "Под Багдалом". Напредак се брани и чека контре.

16.23 – Стежу момци у плавим дресовима полако обруч око казненог простора Крушевљана. Сада је ударац са дистанце опробао и Марин, право у голмана Милошевића.

16.18 – Покушао је у 16. минуту Гарсија са дистанце, упутио је веома лош ударац.

16.12 – Поново прекид, сада је у казненом простору домаћих остао да лежи Бен, добио је неугодан ударац у лице од Бјелоша.

16.08 – Већ у шестом минуту гости су затресли мрежу Напретка, гол је главом постигао Милош Дегенек после одбитка, али је он поништен због офсајда.

16.05 – Утакмица је прекинута већ у четвртом минуту јер је незгодан ударац у главу добио Боаћи.

16.02 – Почела је утакмица Напретка и Звезде у Крушевцу.

Састави:

Напредак: Милошевић – Аксентијевић, Пајовић, Миловановић, Спремо – Ескић, Бјелош – Ожеговић, Ивановић, Зец – Којић
Црвена звезда: Поповић – Гајић, Милуновић, Дегенек, Родић – Петровић, Вулић – Бен, Марин, Гарсија – Боаћи.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво