Клиници у Тиршовој од Звезде опрема вредности 100.000 евра

Шампион Србије и учесник Лиге шампиона, Фудбалски клуб Црвена звезда, донирао је данас Универзитетској дечијој клиници у Тиршовој савремену опрему у вредности од 100.000 евра.

Уговоре у клиници потписали су генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић и директор те установе Синиша Дучић.

Потписивању су присуствовали и министар здравља Златибор Лончар и фудбалери Марко Марин, Немања Милуновић, Милош Дегенек и Милан Борјан, као и председник Звезде Светозар Мијаиловић, спортски директор МитарМркеле и тренер Владан Милојевић.

Директор болнице Синиша Дучић захвалио се Црвеној звезди на, како је нагласио, значајном поклону.

"Помоћ је дошла у правом тренутку. Никад нисмо имали више опреме него сада, комплетирали смо је. Лако је управљати установом када имамо подршку министарства здравља и Црвене звезде", рекао је Дучић новинарима и потврдио да је вредност опреме износи 100.000 евра.

Директор Звезде Терзић истакао је важност клинике у Тиршовој у лечењу деце.

"Обавеза Звезде, као највећег и клуба народа, да донира и купи опрему тако важној установи. Са Лончаром смо лоцирали проблем и купили опрему. Деци и родитељима бих поручио само једно, да никад да не одустају на путу до позитивног резултата. Победићемо сви заједно", рекао је Терзић.

Функционер црвено-белих директору Дучићу и министру Лончару уручио је дресове Звезде са њиховим презименима и бројем 10 и заузврат добио захвалницу.

Министар здравља Златибор Лончар каже да му је драго што се Звезда јавила да помогне здравственом систему.

"Лако смо се договорили где да оде помоћ, јер су деца најважнија. Брзо је све реализовано и купљена је најсавременији опрема. Посебна захвалност је што су се из Звезде сетили деце коју је задесио проблем", поручио је Лончар и подсетио на Звездину акцију давања крви и промоцији донорства.

Фудбалери су обишли децу на одељењу ортопедије и обрадовали их поклонима са обележјима Црвене звезде.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се