Тајна Звездиног успеха је у поверењу

Из године у годину, он исписује нове странице блиставе историје српског клупског фудбала. Његова филозофија игре доноси резултате, а кључна реч која описује успехе Црвене звезде је поверење.

"Моји играчи сви заслужују да играју, видели сте данас и Његоша Петровића, једног младог играча који је до јуче играо у Раду, видели сте данас како је он то данас одрадио на најбољи могући начин. Вулић такође. Ја имам поверење у моје играче и они ме до сада никада нису изневерили", рекао је Владан Милојевић, тренер Црвене звезде на синоћној конференцији за штампу после велике победе над Олимпијакосом.

Црвна звезда је у досадашњем делу сезоне већ одиграча 19 мечева у свим такмичењима, а одлучујући дуели у Лиги шампиона су тек пред њима. Отежавајућа околност за црвно-беле је и то што се екипа фактички формирала током најважнијих сусрета у исцрпљујућим квалификацијама, услед долазака нових играча, међутим све то није утицало на невероватне резултате. Против Олимпијакоса се видела огромна жеља и пожртвованост код најискуснијих, Марина, Милуновића, Боаћија, али и код оних најмлађих играча, попут Милоша Вулића и Његоша Петровића, момака који представљају будућност Црвене звезде.

"Црвена звезда је много урадила, и за земљу Србију и за овај народ, и за наше навијаче. И ми ћемо да играмо за нас. Хоћете да вам кажем шта сам им рекао на полувремену. Е то сам им рекао", додаје Милојевић.

Јасно је било након одлучујућих дуела са Копенхагеном и Јанг Бојсом да ће доћи и до одређеног пада у игри Црвене звезде. Звездин тренер преузео је одговорност за два узастопна пораза од Бајерна и Партизана, међутим огроман притисак јавности, донео је и одређене проблеме у самом тиму.

"Углавном се створило код играча, после свега овога што су урадили, толико много омаловажавања. Ја не знам из ког разлога, зашто се све то издешавало, сад ћете ми ви рећи да је све то нормало, ја кажем да није нормално, али десио се велики притисак. Ја их знам, и видим их на тренингу, они су једно, кад дође утакмица нешто сасвим друго. Зато немамо тај континуитет у игри, увукао се неки страх у њих, као да ништа нису ни урадили", истиче тернер црвено-белих.

Ипак, фудбалери Црвене звезде су доказали да код њих нема страха и да их краси велика одлучност. Као што је и сам Милојевић рекао - он верује својим играчима и резултати су апсолутно на његовој страни.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво