Камп Ноу слави Суареса, преокрет Барселоне против Интера

Фудбалери Барселоне победили су после преокрета екипу Интера са 2:1, у другом колу групе Ф овогодишње Лиге шампиона. Двоструки стрелац за Каталонце био је Луис Суарес, упркос томе што је Интер повео преко Лаутара Мартинеса.

Дуел на "Камп Ноу" почео је шокантно за домаћина, пошто је Интер повео већ у трећем минуту. Лаутаро Мартинес је прецизно шутирао после брзо изведеног прекида и казнио слабу реакцију одбране Барселоне.

Деловали су играчи Антонија Контеа боље на почетку, да би домаћин почео да притиска тек после неких 15 минута.

Покушавали су Антоан Гризман и Лионел Меси, али без превише проблема за Самира Хандановића.

"Неразури" су се мало повукли и чекали контранападе, па су могли у неколико наврата да брзим акцијама дођу до гола. Најближи томе је био Лаутаро, али је његов ударац главом сјајном парадом зауставио Марк-Андре Тер Стеген.

Меси није био довољно активан у првих 45 минута и италијански клуб је на одмор отишао са предношћу.

Очекивано, шпански првак је кренуо много офанзивније, Артуро Видал је ушао и асистирао Луису Суаресу. Уругвајац је у 58. минуту ухватио фантастичан волеј и лопту сместио у доњи десни угао.

Исти играч комплетирао је преокрет у самом финишу сусрета. Невероватна асистенција Леа Месија након неколико дриблинга и додавања до нападача. Он се у пријему ослободио сународника Дијега Година и рутински погодио мрежу.

Тако се "Блауграна" изједначила са Борусијом Дортмунд са по четири бода, док Интер и Славија имају по један.

У једином мечу групе Е у овом термину (Генк и Наполи завршили 0:0), Ливерпул је у спектаклу на "Енфилду" победио Салцбург са 4:3.

Чинило се да је актуелни првак Европе све дилеме решио већ у првих 35 минута, када су мрежу гостију погађали Садио Мане, Ендру Робертсон и Мохамед Салах, али су гости успели да се врате.

Повратак је покренуо Хи-Чан Хван, комплетирали га Минамино и Халанд, али је Салах својим другим поготком спасао чету Јиргена Клопа.

"Црвени" сада имају три бода, колико и Салцбург, али нешто слабију гол разлику. Наполи је први са четири, док Генк има један.

На табели групе Г на прва два места издвојили су се Олимпик Лион и Зенит – Французи су славили на гостовању Лајпцигу са 2:0 (Депај и Терије), док су Руси постигли гол више и победили Бенфику 3:1 (Дзјуба, Дијас аутогол и Азмун).

Ајакс је морао да прође квалификације за елитно такмичење, али је групну фазу започео са два тријумфа. Други је забележио на гостовању Валенсији, резултатом 3:0.

"Копљаници" су до предности дошли у раној фази утакмице, када је наш Душан Тадић дотурио лопту до Хакима Зијеша, а он спектакуларним ударцем са десног бока погодио супротне рашље.

У 25. минуту Дани Парехо је промашио пенал за "слепе мишеве", што је Квинси Промес казнио и поставио коначан резултат првог полувремена.

Други део игре донео је још једну Тадићеву асистенцију, реализовао је Дони ван де Бек и бодови су отишли у Амстердам.

Иза њих на табели је Челси, који се извукао на тешком гостовању Лилу – 2:1. Победу су "плавцима" донели Абрахам и Вилијан, па гол Осимхена није био довољан Французима.

Ток меча:

22.51 – У осталим мечевима победе су остварили Ливерпул, Челси, Олимпик Лион, Ајакс и Зенит.

22.50 – Крај утакмице! Барселона је после преокрета победила Интер са 2:1.

22.46 – Умало и погодак Месија, ипак његов слаб шут зауставио је Хандановић.

22.42 – ГОООЛ! Барселона долази до преокрета у 84. минуту! Невероватна асистенција Леа Месија након неколико дриблинга и додавања до Суареса. Уругвајац се у пријему ослободио Година и рутински погодио мрежу.

22.33 – Грешка Тер Стегена која је могла да резултује голом гостију, али Сенси није погодио мрежу из тешке позиције.

22.25 – Опасан ударац Дембелеа, лопта је прохујала изнад пречке.

22.23 – Алексис Санчес завршио је наступ у 66. минуту, уместо њега је на терену Гаљардини. Претходно је у редовима Барселоне Дембеле заменио Гризмана.

22.18 – Барселона наставља да притиска после изједначења. Велику шансу имао је Гризман, очајно је шутирао из непосредне близине.

22.15 – ГОООЛ! Барселона изједначила на 1:1! У 58. минуту Каталонци су поравнали резултат. Видал је центрирао, а фантастичан волеј ухватио Луис Суарес и погодио доњи десни угао.

22.13 – Фудбалери Интера тражили су пенал после интервенције Артура, судија Скомина је само одмахнуо руком.

22.10 – Артуро Видал је заменио Бускетса и већ после неколико минута се нашао у шанси. Његов шут изблокирао је Шкрињар.

22.02 – Почело друго полувреме Барселоне и Интера.

21.47 – Резултати осталих мечева на петнаестоминутној паузи:

Лил – Челси 1:1, Ливерпул – Салцбург 3:1, Лајпциг – Олимпик Лион 0:1, Валенсија – Ајакс 0:2, Зенит – Бенфика 1:0.

21.46 – Крај првог полувремена, екипа Антонија Контеа води 0:1 на "Камп Ноу".

21.45 – Коначно је "Блауграна" креирала један добар напад. Меси је дотурио лопту до Артура, он после дриблинга дошао у позицију да шутира, што није учинио довољно добро.

21.43 – Још једна одлична контра "неразура", Сенси је центрирао ка Алексису Санчесу, који недовољно добро удара лопту главом.

21.40 – Интер наставља да напада и после још једне сјајне акције Сенси је шутирао. Гађао је са ивице казненог простора, али је пребацио гол.

21.37 – Фантастична одбрана Тер Стегена после ударца Мартинеса главом. Спречио је Интер да дуплира предност.

21.33 – Опет је на мукама одбрана Барселоне. Мало је фалило на у 33. минуту буде 0:2, Варелин ударац са неких десетак метара изблокирао је Семедо у последњем тренутку.

21.27 – Оправдано поништен гол Кандреве који је био у офсајду у 27. минуту.

21.25 – У 25. минуту Меси је окушао ударац, Хандановић је имао мало проблема, али је ухватио лопту. 

21.23 – Сада је и Пике "пожутео", због оштрог старта над Варелом.

21.22 – По гол на сваком мечу у вечерашњем програму Лиге шампиона, воде Челси, Ајакс, Олимпик Лион, Ливерпул и Зенит.

21.20 – У 19. минуту нова шанса за Барсу, Бускетс ипак није био најпрецизнији после повратне лопте Гризмана.

21.16 – Одмах на другој страни опасност, замало Мартинес да постигне и други погодак, после чега је судија ипак свирао офсајд.

21.15 – Први покушај Гризмана, Француз је шутирао главом после центаршута Роберта, али је лопта отишла преко пречке.

21.09 – У међувремену, погоцима Манеа и Зијеша повели су Ливерпул, односно Ајакс. За "копљанике" је асистент био наш Душан Тадић.

21.06 – Варела добија жути картон већ у шестом минуту, због оштрог старта над Бускетсом.

21.03 – ГОООЛ! Интер води од 3. минута! Лаутаро Мартинес је шокирао домаће навијаче после брзо изведеног прекида и прецизног шута из казненог простора.

21.01 – Почела је утакмица на стадиону "Камп Ноу".

21.00 – У истом термину игра се још пет утакмица: Лил – Челси, Ливерпул – Салцбург, Лајпциг – Олимпик Лион, Валенсија – Ајакс и Зенит – Бенфика.

20.55 – Навијачи каталонског гиганта могу да одахну, у прву поставу се вратио Лионел Меси који се у последње време мучио са повредама.

20.48 – У прве две утакмице Борусија је славила у Прагу, док су Генк и Наполи одиграли без голова. Опширније о тим утакмицама прочитајте ОВДЕ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи