Мијаиловић: Партизан рекетира државу, Звезда је клуб народа

Председник фудбалског клуба Црвена звезда Светозар Мијаиловић изјавио је да први човек ФК Партизан Милорад Вучелић, заједно са другим функционерима, "обмањује јавност лажима и причом о томе да је угњетаван, а у ствари, како тврди, годинама је имао помоћ државе".

"Председник ФК ( и да не заборавимо СД Партизан) Милорад Вучелић гостујући у јутарњем програму једне београдске ТВ изнео је низ историјских неистина, флоскула о актуелном стању у српском фудбалу, које се не поклапају са дешавањима у реалности. Заправо само је до краја оголио лицемерну стратегију дела јавности, дела медија и навијача Партизана, који су се претходних година позиционирали као својеврсне 'жртве' и као такви постали некаква 'герила', коме и чему, то сами себи морају да објасне", поручио је Мијаиловић у отвореном писму јавности.

Додао је да се такав "терен припремао недељама, месецима и годинама".

"Наслушали смо се прича о Црвеној звезди као режимском клубу, Вучићевом 'мезимчету', милионима који су убачени у наш клуб, намештеним првенствима, ВАР-овима, ангажовани су и геометри, математичари. Део руководства Партизана, медија и јавности ушао је у 'комфорну зону', у којој је сваки пораз Партизана био логичан след некаквог само њима знаног бесомучног форсирања Црвене звезде и разних теорија завере у коју су по правилу умешани челни људи ФСС, и разне за њих 'силе мрака' и завереници, ваљда живећи у свом свету у коме се било ко из Црвене звезде бави искључиво и само Партизаном", казао је Мијаиловић.

Он је својеврсном патологијом назвао такву праксу, која је, како тврди, оличена и у неколико медијских јуришника који годинама ''трују народ врло перфидним теоријама завере", а која је, каже, досегла "нестварне размере претходних недеља".

Мијаиловић је посебно нагласио да су људи из Партизана тврдили да су "Звездини људи преко својих контаката у Европи учествовали у намештању и каснијем потврђивању казне ФК Партизан за лошу организацију и прекршаје навијача на утакмици квалификација за Лигу Европе".

Тај модел, како је рекао, користио је и Вучелићев претходник на челу Спортског друштва Душко Вујошевић.

"Апартхејд и системско уништавање Партизана постале су устаљене речи и оправдање за некакву огорченост Партизанове навијачке популације, али и прилика да се константно врши притисак на власт (не само ову већ и оне претходне) и по потреби тражи новац. Партизан је још пре пар година покренуо узбуну утемељену на лажима са слоганом 'Гробари на ноге, не дамо титулу'. Сада када су већ годинама неуспешни, све им смета. И режим, систем, Савез и све", наводи Мијаиловић и поставља питање да ли су заборављена времена Мирка Марјановића, његови спонзорски пулови, Земунело, време када ФК и КК Црвена звезда нису имали спонзора у време Бориса Тадића...

Поменуо је и време бившег председника ФСС Томислава Караџића, као и скор Партизана против Хајдука из Куле, Баната, Металца, БСК Борче, Смедерева и других.

"Нико коме је црвено-бела боја блиска и са имало разума неће више 'пасти' на ову замену теза у којој се неки мало захваљују председнику државе, мало прете скандирањима са трибина. То се зове рекет. И то није од јуче", сматра Мијаиловић.

Упитао је и колико новца је ФК Партизан добио од државе и када ће то бити објављено, како је стадион у Хумској постао власништво клуба и зашто "Шајберове титуле" нису подложне дебати.

"Постоје десетине бивших играча и тренера ФК Партизан који су јавно говорили и сведочили о намештеним утакмицама које су играли за ФК Партизан. Константно ширите причу да смо мезимац председника Републике, чији је ваљда једини грех што је јавно рекао да је навијач Црвене звезде. Оно што морате да схватите једном и за свагда, Црвена звезда је народски, а не режимски клуб и нешто што је нераскидиво са историјом ове земље и овог народа. Црвена звезда је највећи и најтрофејнији клуб на овим просторима".

Мијаиловић је додао да је садашња управа Партизана брука за клуб, посебно што је "цинкарила" Звезду у УЕФА.

"Црвена звезда је клуб народа Србије, као што желимо да то буде и Партизан. Тога бисте требало да будете свесни и ви као руководиоци Партизана. Али очигледно нисте, јер да јесте не бисте пре 30 дана пред органима УЕФА у својој жалби 'цинкарили' Црвену звезду, говорећи да су наши навијачи на утакмици против Келна вређали немачке играче на расној основи. Мислили сте да ваша жалба неће доћи до Србије. Али све се сазна", закључио је Мијаиловић и честитао Партизану победу у дербију, али уз напомену "са судијским грешкама".

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво