Преминуо Вукашин Вишњевац

Некадашњи фудбалер и дугогодишњи фудбалски тренер Вукашин Вишњевац преминуо је у 80. години и отишао у легенду. Вишњевац је својим играма и радом оставио велики траг у некадашњој југословенској првој лиги и иностранству.

Вукашин Вишњевац, рођен је у Гацку 15. јуна 1939, у играчкој каријери играо је играо за фудбалске клубове Сарајево, Игман, Слогу Добој, Истру и Ровињ.

Тренерску каријеру је започео у Истри са млађим категоријама, да би наставио као тренер првих тимова Сарајева, Вележа, Олимпије, Војводине, Ријеке, Партизана...

Интернационалну каријеру је стварао у клубовима Кувајта и Саудијске Арабије, а био је и селектор Фудбалске репрезентације Јордана.

У стручном штабу ФСЈ био је пуних 10 година. Радио је и као тренер младе репрезентације (до 21 године) са којом је био у финалу првенства Европе 1979. (Југославија - Источна Немачка 4:3).

Са олимпијском репрезентацујом Југославије освојио је бронзану медаљу на Олимпијским играма 1980. и Москви. Златну медаљу освојио је и са медитеранском репрезентацијом 1979. у Сплиту. У улози тренера репрезентације, био је и на Светском првенству 1982. у Шпанији.

Испраћај и кремација обавиће се у суботу у 13.00 часова на Новом гробљу у Београду. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво