Партизан сигуран у Ивањици, Марковић двоструки стрелац

Фудбалери Партизана савладали су Јавор у Ивањици са 2:0 (1:0), у одложеном мечу другог кола Линглонг Суперлиге Србије. Стрелац оба гола био је повратник међу црно-беле Лазар Марковић.

Партизан је славио победу на тешком гостовању у Ивањици. Јавор је током већег дела меча био равноправан такмац, константно је претио Стојковићу, стварао шансе, али без реализације. Превагу је однео тандем Сума–Марковић, који је у два наврата преварио одбрану домаћина.

Партизан је напао од првог судијског звиждука, успоставио је теренску иницијативу и стварао шансе пред голом домаћина. Када се Јавор ослободио притиска и запретио Стојковићу, Партизан је повео.

Искористили су црно-бели разређеност у одбрани домаћина, Сума је одлично упослио Марковића, који је прецизним ударцем послао лопту у мрежу.

Јавор је наставио да прети, створио је неколико шанси пред голом Партизана, међутим, изостала је реализација. Голман Стојковић је зауставио све ударце.

Партизан је покушавао да увећа предност, али нападачи, пре сви Садик, били су непрецизни, тако да се на одмор отишло са минималном предношћу црно-белих.

Друго полувреме почело је притиском домаћина. Међутим, запретио је Партизан. Прво је Гигићев ударац главом зауставио голман Лазовић, да би потом одлично ушао у шут Стевановића и тако спречио црно-беле да увећају предност.

Настављена је "рововска" борба, обе екипе желеле су што пре до гола. Партизан како би осигурао предност, а домаћин да би стигао до изједначења. Неколико добрих шанси пред оба гола, нешто више пред голом гостију, али промене резултата није било до 75. минута.

Сума је проследио лопту до Лазара Марковића, који је шутирао са око двадесет метара и савладао голмана домаћина, на семафору је стајало 0:2.

Партизан је потом рутински привео меч крају. Домаћин је покушавао да стигне до гола, али сви прилази голману Стојковићу су били затворени.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво