Партизан срушио Звезду у 161. "вечитом дербију"

Фудбалери Партизана славили су на свом стадиону у 161. "вечитом дербију" са 2:0. Стрелци у победи у деветом колу Линглонг Суперлиге били су Сума и Тошић.

Фудбалери Партизана славили су над "вечитим" ривалом, утисак је потпуно заслужено.

Црно-бели су успели да надиграју ривала, буду опаснији ривал већи део меча и у финишу постигну два гола.

Играло се у веома јаком ритму у првих пола сата меча, доста се трчало на обе стране, па су тако виђене опасне ситуације пред оба гола. Стевановић је претио чешће Борјану, а шансе су имали и Асано и Садик. Са друге стране шут Вулића било је све што је Звезда приредила у првих 45 минута. Црно-бели су нешто вишим пресингом успели да не дозволе Звездину креацију из задње линије, па се шампион мучио дугим лоптама Борјана и дефанзивне линије.

У другом полувремену ритам је знатно опао, честе изгубљене лопте, лошији дриблинзи и непрецизни пасови, праћени још чешћим фауловима нису дозвољавали игри да се развија.

Партизан је до победе дошао у финишу меча, а оба гола постигли су играчи који су ушли са клупе. Прве је Милуновић неспретно реаговао у 83. минуту, лопта је завршила код Суме, који је на сјајан начин са дистанце смешта иза леђа Борјана.

На велико одушевљење домаћин навијача, Партизан у судијској надокнади потпуно ломи бледу Звезду другим голом. Брежанчић је са леве стране упутио оштру лопту у петерац ривала, а тамо Тошић уклизава постиже свој први гол у "вечитим дербијима". 

Иако се ради о деветом колу, обе екипе због обавеза у Европи одиграле су по седам утакмица, након којих Црвена звезда има 18, а Партизан 17 бодова и заузимају четврту и пету позицију на табели Линглонг Суперлиге. 

Овако је протекао меч:

19.56 – Крај меча, Партизан из 161. "вечитог дербија" излази као победник. Стрелци за црно-беле били су Сума и Тошић у 83. и 91. минуту.

19.51 – ГОЛ! Партизан у надокнади долази до другог гола. Тошић је стрелац. Сума је одлично примирио лопту, одложио до Брежанчића, који шаље оштар пас у петерац Звезде, а тамо Тошић уклизава и постиже погодак.

19.50 – Вулић спречава конру Партизана, због чега је зарадио други жути картон. Звезда у надокнади са десет играча на терену.

19.49 – Главни судија Јовановић продужио је меч за седам минута.

19.48 – Најбољу прилику за Звезду на мечу пропушта Марин у 90. минуту. Добра акција након прекида изведеног са средине терена, Марин је лопту пребацио на леву ногу, а потом шутирао преко гола ривала.

19.41 – ГОЛ! Партизан води од 84. минута, Сума је стрелац. Милуновић губи лопту на својој половини, Асано је одузео лопту, проследио је до Суме, који је потом сјајним ударцем смешта у мрежу ривала.

19.39 – Настављен је меч...

19.36 – Поново се меч прекида. Овога пута судија Јовановић је то урадио због уведљивог транспарента на јужној трибини, упућеног председнику ФСС-а, Славиши Кокези.

19.28 – Звезда тресе мрежу ривала, али је гол поништен због претходног фаула над голманом Партизана Стојковићем.

19.27 – Меч је на кратко био прекинут у 67. минуту, због бакљаде навијача на јужној рибини.

19.14 – За несмотрен старт на противничкој половини жути картон добија Ван Ла Пара, који напушта терен, уместо њега улази Алекса Вукановић. Жуте картоне су у првом делу меча добили Вулић на једној и Шћекић на другој страни.

19.11 – Садик пропушта готово 100 одстотну шансу у 53. минуту меча. Изашао је нападач Партизана у ситуацију један на један са Борјаном, али је одабрао јако лошу опцију, да десном ногом из те ситуације упути ударац право у Борјана.

19.03 – Почело је друго полувреме...

18.47 – Након шансе у којој се нашао Урошевић, судија Јовановић означио је крај првог полувремена. Нема постигнутих голова на 161. "вечитом дербију" за сада.

Првих 45 минута дуела Партизана и Црвене звезде у Хумској протекли су у јаком ритму. Велика борба гледа се за сваку лопту, па самим тим и велики број фаулова. Партизан је високим пресингом успео да неутралише Звездину креацију из задње линије. Црвено-бели често су принуђени на дуге лопте Борјана, које не проналазе Боаћија или Ван Ла Пару. Партизан је био опаснија екипа, пошто су у неколико наврата претили Стевановић, Асано, Садик и Урошевић. Када је успевала да повеже неколико додавања и брже изнесе лопту из свог шеснаестерца, Звезда је долазила до ситуација које су обећавале, али сем покушаја Вулића, није било конкретне прилике.

18.44 – Звезда након дужег времена прети, али шут Вулића са ивице шеснаестерца у 44.

минуту завршава далеко изнад гола Стојковића.

18.34 – Трећи пут на мечу прети млади Стевановић. Поново је уследио ударац са десне стране, али поново интервенише Борјан.

18.27 – Садик прети са прве стативе на центаршут Урошевића, али лопта одлази поред гола.

18.24 – Стевановићев шут са дистанце у 23. минуту брани Борјан. Неспретна интервенција Жандера довела је до тога да се лопта одбије до Партизановог тинејџера који шутира оштро, али по средини гола Борјана.

18.14 – Утакмица је на кратко прекинута, пошто је пиротехничко средство пало близу извођача корнера Марка Марина.

18.08 – У два наврата Звезда брзо износи лопту и долази пред гол Партизана, али је одбрана домаћина добро реаговала.

18.04 – Прва прилика на мечу дело је Партизана. Асано је пронашао Стевановића на десној страни, а овај искоса и са ивице шеснаестерца шутирао мало поред гола Борјана.

18.00 – Почео је 161. "вечити дерби".

17.40 – Атмосфера на стадиону...

17.17 – Познати су састави тимова:

Партизан: Стојковић, Милетић, Остојић, Павловић, Урошевић, Шћекић, Здјелар, Стевановић, Натхо, Асано, Садик.

Звезда: Борјан, Гобељић, Дегенек, Панков, Милуновић, Жандер, Јованчић, Вулић, Марин, Ван ла Пара, Боаћи.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво