Интер је газда у Милану, пенал Роналда за преокрет Јувентуса

Фудбалери Интера савладали су градског ривала Милан са 2:0 у 224. Дербију дела Мадонина, који је обележио четврто коло италијанске Серије А. "Неразури" су наставили са серијом победа и вратили се на прво место испред Јувентуса, који је након преокрета савладао Верону.

На "Сан Сиру" је виђена веома добра утакмица са много добрих прилика, а упркос покушајима Ромелуа Лукакуа и Лаутара Мартинеса са једне, те Суса и Кшиштова Пјонтека са друге стране, погодака у првих 45 минута није било.

Голмани су били на висини задатка, посебно Ђиђи Донарума, али ни он није имао шансе у 50. минуту, када је мрежу домаћина затресао Марцело Брозовић.

Хрватски репрезентативац је након додавања Сенсија из "скраћеног корнера" шутирао са ивице казненог простора, лопта је на путу до гола закачила Леоаоа и завршила у доњем десном углу.

Други погодак, којим је Интер решио питање победника, постигао је Лукаку ударцем главом, после одличног центаршута Бареле.

Екипа Антонија Контеа прва је на табели са максималних 12 бодова из четири утакмице, док је Милан тек девети са шест.

Јувентус је теже него што се очекивало дошао до тријумфа против Вероне, после великог преокрета – 2:1.

Гости су у Торину пропустили пенал у 20. минуту, када су из два узастопна шута погађали оквир гола, али се лопта одбила до Мигела Велоса. Некадашњи португалски репрезентативац је прихватио и са 25 метара послао фантастичан ударац у саме рашље гола који је чувао Ђанлуиђи Буфон.

Ипак, само 10 минута касније на семафору је стајало 1:1, када је Арон Рамзи уз мало среће постигао првенац за "стару даму".

Актуелни шампион је дошао до потпуног преокрета почетком другог дела, након што је Корај Гјунтер оборио Хуана Квадрада у казненом простору, а пенал сигурно реализовао Кристијано Роналдо.

Споменути Буфон је изједначио рекорд Паола Малдинија са 902 одигране утакмице у клупској каријери, док је на другој страни српски репрезентативац Дарко Лазовић одиграо читав сусрет.

Јувентус је овим тријумфом дошао до 10 бодова, док је Верона остала на четири.

У првом термину дана, Удинезе је забележио трећи узастопни пораз.

Овога пута, бодове из Удина однела је Бреша, а једини гол на мечу постигао је Ромуло у 57. минуту (0:1).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво