Србија напада Чешку, Чиле и Сингапур у Перту

Од 1. до 10. октобра репрезентација Србије у минифудбалу учествоваће на Светском првенству у минифудбалу које се одржава у Аустралији, у граду Перту.

Биће то трећи Светски шампионат у минифудбалу, а историјски, први на којем ће наступити наша репрезентација која је на прошлогодшњем Европском шампионату у Кијеву заузела пето место и тако обезбедила визу за планетарни шампионат.

Србија ће бити у групи са актуелним европским и светским шампионима Чешком, потом са актуелним шампионима Јужне Америке Чилеом и са Сингапуром.

"Биће јако тешко, али ми се надамо да наши момци могу да савладају све притиске и да продју групу и уђу у елиминациону фазу такмичења", напомиње Зоран Здравковић, члан Српске Асоцијације минифудбала.

Србија се тренутно налази на 10 месту ранг листе Европске минифудбал Федерације, а у Аустралији ће играти у вема тешкој групи. На светском првенству ће наступити 32 најбоље селекције на свету, подељене у осам група са по четири тима.

"Аустралија и Казахстан су били у оптицају да буду домаћини Светског првснтва. Аустралија је добила ту предност као дестинација која је атрактивнија, Перт је на мору. Очекује се да буде велики успех, да ово Светско првенство покаже шта је минифудбал и да у будућност минифудбала сви верујемо и да ће бити све боља и боља, рекао је Јован Василијевић", члан Српске Асоцијације минифудбала.

Амбиције чејних људи наше Асоцијације минифудбала, али и наше репрезентацје су јасне.

"Први корак је да прођемо групу, то је оно што највише прижељкујемо. Ако то успемо, онда је после све могуће. Победити светског првака и првака Јужне Америке није мали корак уопште. Ако то успемо, мислим да можемо доћи и до самог финала", додао је Зоран Здравковић.

Претходна два Светска шампионата у минифудбалу одиграна су у Сједињеним Америчким Државама 2015. и Тунису 2017.

"Хтео бих да напоменем да су играчи углавном сами финансирали свој пут у Аустралију, у Перт тако да им се овом приликом захваљујем на томе. Мислим да су хероји наше земље због тога. Имам да им поручим само да дају све од себе, да оставе срце на терену и све ће бити добро", напомиње Здравковић.

Тимови из домаћег шампионата у минифудбалу наступили су током септембра на два најзначајнија клупска турнира на старом континенту, Лиги Шампиона и Еуро Купу.

"Очекујемо пролаз међу 16 најбољих на Светском првенству, биће тешко, знамо у каквој смо групи, али надамо се проласку међу 16 тимова света, мислим да би то био реалан успех на нашем првом наступу на Светском првенству, а зашто се потом не надати и бољем резултату", рекао је Јован Василијевић.

Сам пласман нашег националног тима на Светско првенство у Перту највећи је успех у петогодишњем раду Српске Асоцијације минифудбала, а предводјени Губеринићем, Целином, Томчићем, Црноглавцем, Даковићем и осталим репрезентативцима, наши играчи малог фудбала сањају велике фудбалске снове.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво