ФК Вождовац у акцији „Пружи корак“

Фудбалски клуб Вождовац придружио се акцији „Пружи корак“ која је покренута да би помогла Националном удружењу родитеља деце која се лече од рака да сакупи средства за родитељску кућу у Београду. До 26. септембра на свим друштвеним мрежама клуб ће промовисати хуманитарно удружење и акцију „Пружи корак“.

Змајеви су одучили да своје друштвене мреже у наредних 7 дана потпуно посвете акцији „Пружи корак" и тако подстакну што већи број својих навијача и љубитеља фудбала да се прикључе овој сјајној акцији за помоћ малишанима који болују од рака и њиховим родитељима.

Тако ће се до 26. септембра на свим визуалима за друштвене мреже ФК Вождовац којима се најављују утакмице, стартне поставе, изјаве првотимаца, као и резултати мечева, наћи истакнут лого НУРДОРа, акције „Пружи корак" као и позив за слање хуманитарне поруке на број 1150. 

Из НУРДОР-а објашњавају зашто је битан пројекат родитељске куће: „Родитељска кућа у Београду је неопходна јер је главни град највећи дијагностички и терапијски центар педијатријске онкологије у Србији са истовремено највећим бројем деце која долазе на лечење. Са обзиром на то да су често у питању породице из мањих средина, које нису у могућности да у Београду обезбеде смештај, неопходно је обезбедити простор у ком они могу да бораве за време лечења", наводи Тамара Кларић из Удружења.

Двоје волонтера НУРДОР-а Тамара Кларић и Богдан Стевановић кренуће у четвртак пешке из Ниша до Београда, у другој по реду хуманитарној шетњи "Пружи корак", чији је циљ прикупљање новца за изградњу нове родитељске куће у Београду коју гради Национално удружење родитеља деце оболеле од рака - НУРДОР. Пешачење почиње испред Дечје болнице КЦ у Нишу, а последњег дана, 26. септембра, биће организован Марш солидарности кроз Београд, који ће почети од Спортског центра Бањица у 15 сати и завршити се испред Универзитетске дечје клинике у Тиршовој.

Ову акцију могу да подрже сви инсталирањем апликације "Пружи корак" на мобилне телефоне, путем Андорид или Ипхоне сервиса, која ће мерити ваше кораке и ковертовати их у динаре, а потом их пребацити на рачун НУРДОР-а, и то по систему:

1000 корака - 100 динара
5000 корака - 500 динара
7450 корака - 745 динара

 Поруке се могу слати и на НУРДОР СМС број 1150, а цена је 100 динара. За помоћ је активан и рачун НУРДОР: 170-30010715000- 82, позив на број: 12345, сврха уплате: "Пружи корак".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво