ФС Косова: Звезда нема дозволу да игра у Звечану, то је провокација

Косовски фудбалски савез затражио је од локалне полиције и надлежних органа да не дозволи утакмицу између Трепче и Црвене звезде у Звечену у шеснаестини финала Купа Србије, изјавио је генерални секретар Ерол Салиху.

Салиху тврди да је меч клуба из Косовске Митровице и првака Србије "илегалан" и сматра да је реч о "провокацији Фудбалског савеза Србије".

"Обавестили смо полицију да ће Црвена звезда отпутовати на Косово да игра утакмицу, иако нема дозволу за одигравање. Замолили смо их да поштују територијални суверенитет Косова и не организују илегалне утакмице. Ми као Савез не можемо да изађемо и да се боримо. Пратићемо све процедуре да зауставимо ту утакмицу", рекао је Салиху за приштински лист "Зери".

Салиху је потврдио да су о свему обавештени ФИФА и УЕФА, уз његове тврдње да "Србија наставља да крши све договоре, чак и оне ванфудбалске".

Домаћи медији пишу да се, због тренутне ситуације, разматра промена домаћинства како би Црвена звезда угостила Трепчу на стадиону "Рајко Митић".

"Трепча је извучена на жребу као домаћин Црвеној звезди, а то реално ствара одређене организационе проблеме. Пре свега око саме организације утакмице, па до гостовања навијача у Звечану, што је у овом тренутку немогућа мисија", рекао је председник Такмичарске комисије ФСС Миодраг Јанковић.

Термин утакмице још увек није познат јер ће Црвена звезда 25. септембра, када је термин Купа Србије, одиграти утакмицу Суперлиге на стадиону Вождовца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво