Марин: Одувек сам сањао Звезду и Ајнтрахт

Марко Марин, капитен Црвене звезде, говорио је за немачке медије уочи утакмице Лиге шампиона против Бајерна. Причао је о чувеном тунелу на "Маракани", о великом успеху клуба и како се његова каријера преокренула, преноси Дојче веле.

Уочи утакмице је капитен београдског тима Марко Марин говорио за портал т-онлине. Присетио се своје прве утакмице против Бајерна у мају 2007. када је добио прилику на полувремену за Менхенгладбах.

"Мехмет Шол је тада још играо. А, ја сам после утакмице брже-боље отишао да са узмем његов дрес (смех). Био ми је омиљени играч."

На питање новинара шта би данашњи Марко Марин саветовао тадашњем себи, он каже:

"Мислим да бих једноставно рекао: играј онако како си замислио. Верујем да то није била моја лоша утакмица мада је била тек друга у Бундеслиги."

О очекивањима од судара у Лиги шампиона је капитен Звезде рекао:

"Наравно, морамо да останемо реални. Сад смо тек успели да се двапут заредом пласирамо у Лигу шампиона, већ је то огромна ствар за клуб и Србију. Баварци са друге стране имају циљ да освоје Лигу шампиона. Већ по томе се види ко је фаворит (смех). Али смо прошле сезоне свакако нешто научили."

Марин је рекао да је прошле сезоне Звезда „скупо платила школарину" на гостовањима у ЛШ - убедљиво су изгубили у Ливерпулу и Паризу - али да је код куће друга ствар. Новинар је на то рекао:

"Мислите на вештичји лонац на 'Маракани'?", упитао је Марин, "Да, тамо је невероватно и тешко је то описати."

Он се присетио победе над Ливерпулом код куће и покушао да опише како је играчима кад излазе на 'Маракану' кроз дугачки тунел.

"Имаш осећај да ти из свлачионице треба десет минута до терена (смех). Тунел је све дужи и дужи, а чујеш како навијачи напољу грме. А, играчи Ливерпула су дошли са мишљу 'ми долазимо са 'Енфилд роуда', шта нас може да импресионира?' - али када су ишли кроз тунел видео сам да су под утиском. Када смо онда повели па повисили на 2:0, више није било кочница. Мислим да је то јединствено у Европи."

Говорећи о својој каријери, најбољи фудбалер српског шампиона је рекао:

"Кад те људи око тебе само хвале, то може бити опасно. Или новац: кад младић од 18 или 19 година одједном тако зарађује - шта жели омладина у тим годинама? Хоће наравно да излази после утакмице. Пре утакмице никако, мораш бити професионалац. Али данас захваљујући 'Твитеру' или 'Инстаграму' све ти се одмах олупа о главу и сутрадан је на насловним странама. Претерано је шта праве од тога."

Марин је испричао да му је најгора била епизода када је из Челсија био позајмљен Андерлехту, а да га је у живот вратио Трабзон. А Звезда?

"Рекао бих да још никада нисам једном тиму био важан као овом. Као вођа на терену и за наше младе таленте. Више нисам тип играча као пре који чека споља и онда покушава да дрибла (смех) већ сам више организатор игре. Презадовољан сам."

На питање да ли му је циљ да се врати у Бундеслигу, Марин каже:

"Никако то не бих назвао правим 'циљем'. Отворено кажем: тренутно нигде не бих радије био него овде где сам. Након каријере бих да се вратим у Немачку и опет живим у Франкфурту (Марин је ту одрастао, прим. ред.) - али сам увек говорио да сам као дете сањао два клуба - Црвену звезду и Ајнтрахт Франкфурт. Дакле ако би дошло до повратка у Бундеслигу, онда бих волео у Франкфурт."

Минхенски таблоид Абендцајтунг пише да је полиција сусрет у среду означила утакмицом високог ризика. Рачуна се са "хиљаду критичних навијача из Београда". Зато ће око стадиона бити око 500 припадника жандармерије.

Како пише таблоид "Билд", тренер Бавараца Нико Ковач дао је у понедељак слободно својим играчима након ремија са Лајпцигом током викенда. Лист тврди да је Ковач спустио гас на тренингу, да се лакшим тренинзима води рачуна о физичкој спреми те да по сваку цену жели да избегне нове повреде. У среду неће моћи да рачуна на Давида Алабу и Леона Горецку.

Спортски магазин "Кикер" наводи да је срећа за Ковача што има неколико играча који могу да играју на разним позицијама попут Бењамина Павара, Лукаса Ернандеза и Џошуе Кимиха, те очекује повратак Фелипеа Кутиња и Ивана Перишића у стартну поставу. Наводи се да Роберт Левандовски од среде почиње да јури Руда ван Нистелроја на вечној листи стрелаца у ЛШ. Тренутно је Левандовски шести са 53 гола, док је Холанђанин током каријере дао 56.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво