Тошић и Љајић и званично чланови Манчестер јунајтеда

Талентовани фудбалери Партизана Зоран Тошић и Адем Љајић потписали су уговор са Манчестер јунајтедом 31. децембра око 18 сати, али је званична информација, на захтев представника енглеског клуба, објављена тек у петак 2. јануара у подне.

Зоран Тошић потписао је уговор на три и по године и представљен је као ново појачање клуба. Адем Љајић је потписао на четири и по године, али ће до јануара 2010. наставити да игра као позајмњени фудбалер у Партизану.

- Бољи новогодишњи поклон нисам могао да замислим. Потписао сам уговор и сада ми је много лакше. Не вреди причати колико сам срећан и задовољан. На мени је сада да наставим још боље да радим, да докажем да ми је место у Манчестер јунајтеду и да се изборим за место у тиму. Носићу дрес са бројем 14 - изјавио је ексклузивно за РТС Зоран Тошић.

Финансијски услови уговора биће објављени у понедељак после Управног одбора ФК Партизан, енглески медији шпекулишу да се ради о уговорима вредним између 16 и 23,3 милиона Фунти.

- Остаћу у Партизану још годину дана што ми је задовољство. Мени је овај клуб много дао и ред је да се одужим трофејима. Надам се да ћемо освојити дуплу круну и да ћу постати стандардни фудбалер Партизана. Импресиониран сам што се тиче потписивања уговора са Манчестер јунајтедом. Имам само 17 година и много тога ми се десило у последњих неколико месеци. Велика је част постати члан таквог клуба, срећан сам и задовоњан - нагласио је Адем Љајић.

Уговори су потписани 31. децембра, а 1. јануара Зоран Тошић је отпутовао у Енглеску. На сајту Манчестер јунајтеда информација о доласку Тошића објављена је у петак. 

Адем Љајић остао је у Србији, јер ће још годину дана играти за "црно-беле". 

Председник ФК Партизан Драган Ђурић је био веома задовољан због постигнутог договора са Манчестер јунајтедом:

- Ово је велики дан за српски фудбал и Партизан. Играти у Манчестеру је част за свакога, а два млада фудбалера постала су део историје. Уједно то је један од највећих трансфера у последњих десет година. Важно је да смо остварили изузетну сарадњу на нивоу клубова. Имаћемо размену играча и тренера и тако унапредити рад у Партизану.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво