Барселона има новог Нејмара, 16-годишњи Фати водио до победе

Фудбалери Барселоне славили су у дерби мечу четвртог кола Ла Лиге над екипом Валенсије са 5:2.

Барселона има великих проблема са повредама, пошто у протоколу за меч са Валенсијом није било Месија и Дембелеа, док је Суарез добио прилику у завршници меча.

Своју шансу да засија искористио је 16-годишњи Ансу Фати, који је у првих седам минута меча постигао гол и асистирао.

Фати је из омладинске школе Севиље прешао у "Ла Масију", подмладак Барселоне, а у први тим је прекомандован због поменутих повреда Месија и Дембелеа.

Веома талентовани фудбалер прошло коло постао је најмлађи стрелац у историји "Блаугране" у Ла Лиги, а да се не ради о почетничкој срећи потврдио је у мечу са Валенсијом.

Фати игра на позицији левог крила, а многобројни медији и навијачи у Шпанији почели су да га пореде са Нејмаром. Занимљиво је да је Барселона морала да тражи дозволу његових родитеља да игра, јер тако налажу правила такмичења.

Фати је у другом минуту затресао мрежу ривала, а у седмом асистирао за гол Де Јонга и тако постао најмлађи фудбалер у историји шпанског првенства који је постигао гол и асистирао на једној утакмици.

Валенсија је голом Гамеира у 29. минуту смањила на 2:1, али је Барселона у другом полувремену успела да сломи ривала.

На 3:1 повисио је Пике у 52. минуту, а до краја меча два гола постигао је Луис Суарез у 61. и 82. минуту.

Коначних 5:2 поставио је нови нападач "слепих мишева" Максимилиано Гомез у судијској надокнади. 

Након четири одиграна меча Барселона има седам освојених бодова и налази се на четвртој позицији, док је Валенсија 15. са четири бода. 

У осталим мечевима Реал је савладао Леванте са 3:2, Леганес је на свом стадиону поражен од Виљареала са 3:0, док је Сосиједад као домаћин изненадио Атлетико Мадрид са 2:0.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво