Бледу Звезду извукли пенали против Инђије

Фудбалери Црвене звезде савладали су на свом стадиону екипу Инђије са 2:1 (0:1) у осмом колу Линглонг Суперлиге Србије. Црвено-беле у среду очекује меч Лиге шампиона против Бајерна из Минхена.

Црвена звезда одиграла је веома лош меч на свом стадиону против амбициозне екипе Инђије. 

Гости су повели у 35. минуту, Бранислав Томић постигао је одличан гол након шута са више од 20 метара.

Црвена звезда је упорно покушавала да пронађе рупу у организованој одбрани Инђије, али им то није полазило за ногом.

Налети домаће екипе појачали су се у другом полувремену. Тренер Звезде Милојевић извршио је бројне тактичке измене, како би пробао да избори бодове.

Инђија је имала активан резултат све до 86. минута. Уследила су два веома сумњива пенала досуђена домаћој екипи. 

Први је био код старта на Алексу Вукановића, који је био ван шеснаестерца, али је судија Стојиљковић показао на белу тачку. Павков је био сигуран и донео изједначење.

Доста гужве у шеснаестерцу Инђије виђено је у преосталом времену. Једна несхватљива реакција голмана гостију Прековића довела је до старта над Матеом Гарсијом, који је пао у шеснаестерцу, па је досуђен још један пенал.

Звезди победу и сва три бода доноси Павков, поново са беле тачке.

У осталим резултатима осмог кола Линглонг Суперлиге, Јавор је са 3:0 савладао Рад, Напредак са 4:1 био бољи од Радника, док су Вождовац и Чукарички играли нерешено 2:2. 

Партизан је са 3:0 савладао Пролетер у гостима.

Табела: Војводина 19 бодова, Црвена звезда 18, ТСЦ 17, Чукарички 16, Партизан 14, Раднички Ниш 13, Напредак 11, Спартак 9, Јавор 8, Вождовац 8, Инђија 7, Младост Лучани 6, Рад 6, Пролетер 5, Радник 4, Мачва 2. 

Црвена звезда наредни меч игра у среду против Бајерна у Лиги шампиона, док је наредни меч домаћег првенства "вечити" дерби.

Овако је протекао меч: 

20.00 - Крај меча. Црвена звезда головима Павкова са беле тачке преокреће на 2:1 и уписује победу.

19.53 - Гол! Звезда долази до предости у судијског надокнади. Поново једанаестерац за Звезду, овога пута оборен је Гарсија, а поново је сигуран био Павков. 

19.50 - Гол! Павков постиже гол са беле тачке у 88. минуту. Судија је пре тога досудио једанаестерац за старт на Вукановићу, који је чини се био ван шеснаестерца.

19.40 - Друга измена у тину Црвене звезде. Из игре излази Ван ла Пара а улази Вукановић.

19.40 - Сјајан шут Вулића, али још боља одбрана голман Инђије.

19.36 - Нива измена у тиму Инђије. Из игре излази Босанчић а на његово место долази Иван Јосовић.

19.25 - Шанса за Звезду! Одмах у нападу црвено - белих понавља се слична ситуација на другој страни терена, а овога пута јунак је голман Инђије.

19.24 - Велика шанса за тим Инђије! У казненом простору Звезде Томић после лепог дриблинга остаје наспрам Борјана на само 5-6 метара. Шутира, али Борјан сјајно брани и успева да сачува мрежу.

19.19 - Шанса за домаћине! Томане у шеснаестерцу гостију шурира са леве стране, али лопта за мало  крај стативе одлази ван терена.

19.12 - Измена и у тиму Инђије. из игре излази Милосављевић који се изгледа повредио у последњој акцији гостију, а у игру је ушао Бастајић.

19.10 - Жесток почетак полувремена за гостујући тим. Нова шанса за Инђију завршава се одличним шутом Милосављева, али је Борјан овога пута био успешан у одбрани.

19.08 - Почело је друго полуврене. Фудбалери Црвене звезде после паузе први полазе са центра. У тиму Црвене звезде уместо Гајића је ушао Томане.

18.48 - Крај првог полувремена. Гости из Инђије одлазе на паузу са предношћу од једног гола који су постигли у 35. минуту одличним прецизним шутом Бранислава Томића.

18.37 - Гол! Инђија води са 1:0. У 35. минуту игре фудбалери Инђије успевају да пребаце игру пред шеснаестерац црвено - белих, а Бранислав Томић успева да прецизним шутом, са више од 20 метара, савлада Звездиног голмана Борјана за 1:0.

18.33 - Шанса за Павкова који је одлично скочио на центаршут Родића аки није главом успео довољно прецизно да упути лопту ка голу Инђије.

18.27 - Две нове шансе за црвено - беле. Прво шутира Гарсија и погађа голмана Инђије, а потом је Ван ла Пара покушао шут маказицама преко главе, али је лопта преко пречке завешила ван терена.

18.24 - Дужи притисак фудбалера Црвене звезде на одбрану Инђије уз пар центаршутева у шеснаестереац гостију, али све резултира само трећим корнером за домаћине.

18.18 - Већ од почетка утакмице фудбалери црвено - белих су преузели иницијативу, али тим Инђије успева да одоли свим нападима заустављајући их већ на висини свог шеснаестерца. У протеклих петнаестак минута није било озбиљнијих шанси ни на једној страни а надигравање се одвија на средини терена.

18.02 - Почела је утакмица Црвене звезде и Инђије. Фудбалери Инђије први крећу са срединетерена.

Састави тимова:

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Дегенек, Милуновић, Родић, Кањас, Јованчић, Гарсија, Иванић, Ван ла Пара, Павков.

Инђија: Прековић, Димитријевић, Рогач, Видић, М. Илић, Босанчић, Томић, Бјеличић, Димитров, Милосављев, Б. Илић.

 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара