Каква судбина чека ОФК Београд?

Некада се на стадиону ОФК Београда играо најлепши фудбал на свету. Тада је БСК, како се првобитно звао, умео на својим трибинама да окупи публику од краља до обућара. Данас је ОФК Београд можда у најтежој ситуацији од оснивања, а на трибине се не сме јер су небезбедне. Ко је крив за то што се данас само сећамо и ко ће помоћи да се фудбал врати на терене најстаријег стадиона у Београду.

Шести клуб по успесима у бившој Југославији и трећи у Србији. 2006. играли су финале Купа Србије, а пет година касније квалификације за Лигу Европе. Кола крећу низбрдо 2016. када су испали из Супер лиге, одмах потом и из прве. Тренутно су на трећем месту треће лиге. Још је тежа судбина стадиона изграђеног 1957. године. Пропада терен, али и трибине па се од 2015. користи само источна. 

„2009. нам је истекао уговор са градом тако да од 2009. немамо више никакав папир на основу кога бисмо ми то користили и на крају није нам дозвољена било каква активност, што у грађевинском што у било ком смислу да можемо да овај стадион санирамо", рекао је директор клуба Божидар Миленковић.

Помоћни терен, први у Србији са вештачком травом, сада је у рупама.

„Они тренутно тренирају у потпуно неусловним условима, на помоћном терену, где је вештачка трава постављена још 2006. године , где ти неки нови клинци, репрезентативци ризикују повреде са 15 - 16 година које су својствене играчима у позном играчком добу", додаје Нино Дошен Мајкић председник Управног одбора.

Сакупљали су се потписи, писале петиције за очување Омладинског стадиона, али одговор није стигао. На овом стадиону поред фудбалског, тренира још осам клубова.

„Ми смо се обраћали више пута Скупштини града, Спортском савезу, Министарству спорта да нам изађу у сусрет да нам на било који начин помогну како би овај стадион одржавали и довели у једно прави фудбалски храм где би сви ти наши клубови као и што видите тренирали и имали добре услове", закључио је директор Миленковић.

Црно беле слике нас подсећају на време рекордних посета када је стадион био мали за све. На утакмицама са Партизаном, Звездом и Хајдуком скоро 10 хиљада људи остајало је без улазнице. Сатима бисмо могли да набрајамо све оне који су потекли из овог клуба. Садашњи капитен репрезентације, али и бивши играли су за ОФК Београд. Једно је сигурно - Београду поред црвено и црно белих недостају и плаво бели.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво