Европа обасута головима, тријумфи Португалије, Француске, Чешке...

Европске квалификације су у уторак донеле мање-више очекиване тријумфе, уз, вероватно, неочекивану количину голова – скоро пет по утакмици.

Кристијано Роналдо је постигао против Литваније свој осми хет-трик за Португалију, укупно 54. у каријери. Ово је требало да буде један од носећих података овог извештаја, али фудбалер Јувентуса је баш имао своје вече на Балтику, па је постигао још један погодак, четврти на сусрету.

Вилијам Карваљо је постигао још један гол за свој национални тим, док је једини стрелац за Литванију био Андриускевичијус.

Албанија је у веома интересантном мечу савладала Исланд на свом терену (4:2). Повели су домаћи преко Дермакуа, изједналио је гост преко Сигурдсона. Хисај је вратио предност Албанији, да би је поново анулирао Сигторсон.

Међутим, у последњих петнаест минута, Роши и Чикалеши су постигли голове за тријумф селекције Албаније.

Француска је без већих проблема савладала Андору, а стрелци за шампионе света били су Коман, Бен Једер и Ленгле.

Турска је била убедљива у Молдавији, где је против немоћног домаћина постигла четири гола. Стрелци за тим Шенола Гунеша били су Туруч, Јусуф и Џенк Тосун, који је постигао два гола.

Црна Гора је у Подгорици поражена од Чешке резултатом 0:3. Поготке за госте постигли су Дарида, Масопуст и Соучек.

Напослетку, Енглеска је код куће савладала Косово резултатом 5:3. Бериша је довео госте у вођство на самом почетку, али је онда тим Гарета Саутгејта постигао пет голова. Стерлинг је погодио једном, да би асистирао још три пута, када су прецизни били Кејн и два пута Џејдон Санчо.

Међутим, ово није био крај меча, пошто су гости постигли два гола. Погодио је Бериша, као и Мурићи из пенала.

Вреди истаћи и да је Енглеска имала свој пенал, који није искористио Хари Кејн.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи