Партизанов "де-мол" за Молде

Фудбалери Партизана успели су да се пласирају у Лигу Евопе, пошто су у Норвешкој ремизирали са Молдеом (1:1). Српска екипа још једном показала је карактер и направила велики успех вративши се у европско такмичење.

Није изгледало лепршаво и атрактивно, често је било пропуста на обе стране терена, али је урађено оно најбитније - резултат је на страни Партизана, који је елиминисао и Молде и пласирао се у групну фазу Лиге Европе.

Јако чудан двомеч одиграле су српска и норвешка екипа. Први меч у Београду одигран је без најватренијих навијача, а до тада незабележену атмосферу правило је око пет хиљада деце до 14 година.

Сума и Тошић били су стрелци два гола у том мечу, али је Боли покварио утисак и натерао црно-беле да реванш играју са још већом дозом опреза.

Ни Молде се није прославио са домаћом атмосфером. Стадион Молдеа у истоименом граду далеко је био од испуњеног, што је несхватљиво за утакмицу оваквог значаја.

Ипак то је већ њихов проблем. Што се тиче игре, читаво прво полувреме протекло је са поменутом дозом опреза, али на обе стране.

Партизан је успевао да повеже редове и створи изгледније шансе. Био је српски представник конкретнији и бољи, покушавали су Тошић, Сума и Здјелар, али је голман гостију Кранинкс излазио као побединк у свакој ситуацији.

Молде је од 30. минута преузео иницијативу, не Бог зна какву, али која је трајала чак до средине другог полувремена. Норвешка екипа успевала је да развије солидне акције, споји неколико додавања и отвори простор за опасност, али је недостајало кључних пасова и реализације.

У пар наврата претили су Ејкрем, Боли и Џејмс, али је попут колеге са супротне стране, Стојковић или био добро постављен, или одлично реаговао.

Упркос наведеним шансама на обе стране, голови су постигнути из прекида, који су настали из, чини се, безазлених ситуација.

Норвежани су у 72. минуту стигли до вођства. Несмотрено играње руком Асана кажењо је голом Џејмса. Срећа је играла улогу када је Ејкрем упутио оштар центаршут, пошто се лопта након интервенције одбране одбила до Џејмса, који је са пар метара шаље у небрањени гол Партизана.

Од тог момента српска екипа играла је на све или ништа, јер је тако захтевао резултат.

Иако није остало превише времена на располагању, далеко од тога да је меч био решен. Поново је на чудан начин дошло до ситуације за гол. Домаћа екипа олако је лопту избацила у корнер у 80. минуту, а та грешка, испоставиће се, коштала их је гола и пласмана у Лигу Европе.

Тошић је одлично центрирао до несхватљиво потпуно самог Милетића, који заиста сјајно скаче, гађа и погађа мрежу ривала, за велико славље српске екипе. 

Последњих десет минута протекло је у великој неизвесности и агонији на обе стране. У више наврата Партизан је могао да постигне још један гол и стави тачку на меч, али су себичност и лоша завршница Ожеговића, као и умор Асана спречили да до тога дође.

Са друге стране, Молде је бацио све карте у напад, а мало је недостајало да им се тај ризик и исплати. Што дугим лоптама, што из прекида Норвежани су успевали да дођу до шанси, али је по ко зна који пут Стојковић био смирен, сконцентрисан и на висини задатка.

Коханс Ки је послужио за загревање, Малатија била велики испит, а Молде шлаг на торту ове генерације Партизана која је остварила огроман успех.

Готово нов тим, са доста младих играча, још увек неуиграним новајлијама и дебитантом тренером на клупи, Партизан је одрадио огроман посао. Екипа је показала огромну дозу дисциплине, карактера и борбе.

Црно-бели напредују из дана у дан, поново су поред противника морали да се боре и против чудног суђења, али поново су из тешке битке изашли као победници.

Партизан се након две године враћа у Лигу Европе, а Србија поново има два представника у европским такмичењима. 

Жребом у петак у Монаку српска екипа ће сазнати противнике у групној фази. Ко год то био, српска екипа ће играти квалитетне мечеве који неизмерно значе у стицању искуства и напредовању у сваком погледу. 

Сигурно је једно, а то је да ће се ривали помучити за бод против црно-белих. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво