Партизан је у Лиги Европе, Милетић херој

Фудбалери Партизана пласирали су се у групну фазу Лиге Европе, пошто су у Норвешкој ремизирали са Молдеом 1:1. Српски тим славио је у Београду са 2:1, па се након две сезоне враћа у европско такмичење.

Победа у Београду и реми у Молдеу били су довољни Партизану за бољи резултат у двомечу и пласман у групну фазу Лиге Европе.

Велика борба виђена је у Норвешкој, велики број прилика, а голови су постигнути након прекида.

Након што се мреже нису тресле у првих 45 минута, друго полувреме донело је расплет. 

Молде је повео у 72. минуту, када је Леке Џејмс искористио добар центаршут Ејкрема и одбијену лопту. Нападач Молдеа се нашао на правом месту у право време и спровео лопту у небрањену мрежу.

Партизан је потом био принуђен да јури резултат, јер је у тим моментима Молде био у ситуацији која их води даље.

Играо се 80. минут када је Тошић упутио оштар центаршут у шеснаестерац ривала, а тамо Милетић сјајно скаче и постиже гол вредан групне фазе Лиге Европе.

Српска екипа редом је елиминисала Коханс Ки, Малатију и сада Молде у квалификацијама за европско такмичење у које се враћа након две сезоне.

Овако је протекао меч: 

20.51 – Крај меча! Партизан се пласирао у групну фазу Лиге Европе, ремијем у реванш мечу са Молдеом од 1:1.

20.46 – Жути картон зарадио је и голман Партизана, због одуговлачења приликом извођења гол-аута.

20.40 – Стојковић брани шут Хастада. Добра акција Молдеа, након размене пасова Хастад пролази по десној страни, али голман Партизана сјајно реагује.

20.35 – ГОООЛ! Партизан долази до изједначења у 80. минуту, Милетић је стрелац. Тошић је добро извео корнер, пронашао нечуваног Милетића у петерцу ривала, а овај фантастичним скоком и ударцем главом постиже погодак.

20.28 – ГОЛ! Молде долази до гола у 72. минуту. Ејкрем је упутио оштар центаршут након играња руком Асана. Лопта након одбитка долази до Џејмса, којем није било тешко да је убаци у гол.

20.25 – Партизан враћа контролу над мечом, Натхо је шутирао по земљи са ивице шеснаестерца, брани Кранинкс.

20.23 – Нова измена у српској екипи, Ожеговић на терен улази уместо Садика.

20.21 – Сума напушта терен, али пре тога добија жути картон због приговора. Израелац Натхо добија прилику са клупе.

20.16 – Већ ровити Остојић се пожалио на повреду и његов наставак је доведен у питање.

20.13 – Наставља се боља игра домаће екипе. Ејкрем је упослио Болија, који из трка упућује опасан ударац, али је Стојковић био добро постављен на првој стативи.

20.07 – Прва озбиљна претња Молдеа. Лоша интервенција одбране Партизана, а потом и Суме, лопта долази до Еикрема, који са дистанце шутира поред гола српске екипе.

20.01 – Настављен је меч...

19.45 – Крај првог полувремена, без голова у Норвешкој. Партизан има повољан резултат након 45 минута. Црно-бели су били знатно бољи у првих 25 минута у којих су створили три прилике, али нису постигли гол. Молдеу је припао други део првог полувремена, међутим, без већих опасности по Стојковића.

19.40 – Тројица фудбалера Партизана у 41. минуту завршавају на земљи, Ауснес добија жути картон због старта. Неколико минута раније истом мером санкционисан је и Форен.

19.30 – Мирнији период игре, Молде за разлику од првог дела меча има нешто већи посед.

19.12 – Поново опасност у шеснаестерцу Молдеа, Здјелар се снашао у гужви и упутио ударац, поново је морао да интервенише голман домаће екипе.

19.04 – Партизан први прети, Асано је прошао по десној страни, упутио повратни пас за Тошића, чији ударац са ивице шеснаестерца одбија голман Кранинкс.

19.02 – Здјелар добија жути картон већ у другом минуту меча, због фаула на средини терена.

19.00 – Почео је меч...

18.30 – Главни судија меча је Француз Руди Букет, док су помоћници његови сународници Дебар и Пацели.

18.15 – Познати су састави тимова:

 

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво