Михајловићев повратак добар знак, испунио је прво обећање

Повратак српског тренера Синише Михајловић на терен, у мечу Вероне и Болоње (1:1), у тренутку када се лечи од леукемије, добар је знак на путу ка опоравку, али је у овој ситуацији неопходан велики опрез, сматра познати италијански доктор Санте Тура. Тура, бивши директор Института у Болоњи где се лечи Михајловић, каже да је Србин показао снагу што је отпутовао у 145 километара удаљени град како би водио своје играче на старту Серије А.

"Чињеница да су му доктори дали дозволу значи да постоји позитиван одговор организма. Јасно је да ће, као и сваки пацијент који је напустио болницу, морати да поштује одређе ствари. Биће праћено све", рекао је Тура, а преноси Медијасет.

Тура додаје да болест и даље мора да се држи под контролом.

"Сигурно је да у овом стању мора да прође барем још један ток лечења и зато следи хоспитализација, односно вероватно је решење трансплатација коштане сржи. Медицина је напредовала ових година, лако је наћи донора, јер је довољно 50 одсто компатибилности", поручио је он.

Како су пренели италијански медији, Михајловићев долазак у Верону изненадио је фудбалере Болоње како би им испунио обећање, дато пре 40 дана када је кренуо са лечењем.

"Обећао сам да ћу бити са вама. И овде сам. За неке сам будала што сам изашао из болнице. Ипак, желео сам да будем овде", рекао је Михајловић и изазвао сузе код својих израбраника, а преноси Газета дело Спорт.

Изјава легендарног Србина говори да је на своју руку, односно против савета доктора, одлучио да напусти болницу и испуни обећање - прво, јер је главно оно да ће на крају победити болест.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи