Мрак у Ивањици, нова победа Вождовца, Војводини дерби Новог Сада

Фудбалери Вождовца, Војводине, и Рада остварили су победе у шестом колу Линглонг Суперлиге Србије, док у окршају Јавора и крушевачког Напретка није било победника.

"Змајеви" су на крову остварили другу узастопну победу, овога пута над екипом Младости из Лучана са 2:0.

Стрелци за домаће били су Александар Јевтић у првом, односно Стефан Пуртић у другом полувремену.

Војводина је славила минималним резултатом (1:0) у дербију града Новог Сада против Пролетера, а победносни погодак дело је Огњена Ђуричина у 13. минуту.

Екипа Ненада Лалатовића се на овај начин, барем за један дан, осамила на првом месту на табели са 16 бодова, три више од ТСЦ-а.

У дуелу Јавора и Напретка, који је завршен нерешено 2:2, два су занимљива детаља - током првог полувремена је нестало струје на стадиону у Ивањици, па је тај део игре морао да буде продужен чак девет минута.

Претходно је Петковић донео предност домаћима, у наставку сусрета Пајовић је изједначио, а други важан тренутак јесте еврогол Николе Кувељића са више од 25 метара.

Ипак, Јавор није успео да задржи предност и Ивановић је у 80. минуту поставио коначан резултат.

Рад је нанео нови пораз Мачви, резултат је гласио 2:0, па су Шапчани остали закуцани за дно са само једним освојеним бодом.

Дуели Црвена звезда – Чукарички, односно Радник Сурдулица – Партизан одложени су због обавеза "вечитих" у квалификацијама за европска такмичења.

Линглонг Суперлига Србије – 6. коло:
субота:

Јавор – Напредак 2:2 (1:0)
Пролетер – Војводина 0:1 (0:1)
Рад – Мачва 2:0 (1:0)
Вождовац – Младост Лучани 2:0 (1:0)
Црвена звезда – Чукарички одложено
Радник Сурдулица – Партизан одложено

недеља:
18.30 Раднички Ниш – Спартак Суботица
20.00 ТСЦ – Инђија

табела: Војводина 16 бодова, ТСЦ 13, Црвена звезда 12, Партизан 10, Раднички Ниш 10, Чукарички 9, Вождовац 7, Инђија 7, Спартак Суботица 6, Рад 6, Напредак 5, Младост Лучани 5, Јавор 4, Радник Сурдулица 3, Пролетер 2, Мачва 1

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво