Гвардиола утишао "Бернабеу", Ваљадолиду бод у Мадриду

Мадридски Реал већ у првој утакмици на свом терену у Ла Лиги остао без победе. Бензма донео предност "краљевском" клубу, Ваљадолид у финишу меча однео бод – 1:1.

Више од 60.000 навијача Реала разочарано је напустило "Сантјаго Бернабеу", пошто њихови љубимци нису успели да савладају екипу Ваљадолида.

Био је Реал бољи противник, имао више лопту у поседу, више и удараца ка голу ривала, али је на крају Ваљадолид голом Гвардиоле у 88. минуту освојио велики бод против "краљевског" клуба.

Зинедин Зидан није могао да рачуна на повређене Азара, Асенсија, Мендија, док је Модрић пропустио меч због црвеног картона добијеног у првом колу у Вигу.

Реал је први стигао до вођства. Играо се 82. минут, када је Бензема прихватио једну лопту и снажним ударцем донео предност свом тиму.

Међутим, само шест минута касније Гвардиола је поготком завршио лепу акцију своје екипе и донео велико славље "љубичастима".

Лука Јовић почео је меч на клупи, а у игру је ушао у 68. минуту уместо Иска и одмах припретио противничком голу. Ипак, није имао среће и погодио је пречку.

У преосталим утакмицама данашњег програма Селта је победила Валенсију са 1:0 голом Габријела Фернандеса, док су Хетафе и Атлетик Билбао поделили плен – 1:1.

У првом мечу другог кола, играном у суботу, Осасуна и Еибар играли су без голова.

Ла Лига – 2. коло:
субота:

Осасуна – Еибар 0:0 (0:0)
Реал Мадрид – Ваљадолид 1:1 (0:0)
(Бензема 82 – Гвардиола 88)
Селта – Валенсија 1:0 (1:0)
(Фернандес 15)
Хетафе – Атлетик Билбао 1:1 (1:1)
(Мата12 – Гарсија 6)

недеља:
17.00 Алавес – Еспањол
17.00 Маљорка – Реал Сосиједад
19.00 Леганес – Атлетико Мадрид

понедељак:
21.00 Барселона – Бетис

петак:
Гранада – Севиља 0:1 (0:0)
(Хордан 52)
Леванте – Виљареал 2:1 (0:1)
(Рохер 68, 73 – Морено 3)

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво