Џајић негирао неправилности око Огњеновићевог трансфера

Некадашњи директор Црвене Звезде Драган Џајић негирао је да је злупотребио службени положај у вези са трансфером фудбалера тог клуба Периве Огњеновића у мадридски Реал, наводећи да је само парафирао уговор са шпанским клубом.

Износећи своју одбрану пред истражним судијом Окружног суда у Београду, Џајић је одбацио тврдње тужилаштва да је од Огњеновићевог трансфера противправно присвојио милион долара, истичући да трансфери нису били у домену његовог рада, рекао је његов бранилац Милан Вујин који је присуствао саслушању.

Вујин је рекао да је Џајић навео да су, пошто је управни одбор клуба прихватио понуду Реала за трансфер Огњеновића, он и тадашњи финансијски директор Звезде Владимир Цветковић потписали уговор.

Саслушање Џајића трајало је око сат и по времена, а он је у Палату правде доведен амбулантним колима ВМА, где се налази на лечењу од 23. априла.

До кабинета истражног судије, где су га сачекали браниоци, Џајића су допратили један припадник војне полиције и медицинска сестра.

Решење о проширењу истраге терети Џајића и Цветковића да су злоупотребом службеног положаја противправно присвојили милион долара од Огњеновићевог трансфера.

Цветковић је раније саслушан пред истражним судијом, који је после тога донео решење о проширењу истраге против обојице, а Џајићево саслушање било је одложено због његовог лошег здравственог стања и лечења на ВМА.

Сведочење Огњеновића заказано је за среду.

У оквиру истраге против Џајића, Цветковића, као и бившег функционера Црвене звезде Милоша Маринковића пре подне су пред истражним судијом сведочила четворица некадашњих чланова управног одбора тог клуба.

Истражни судија саслушао је Милана Савића, Синишу Михајловића, Небојшу Дивљана и Зорана Аврамовића, који су сведочили у вези са трансферима фудбалера Огњеновића у Реал и Немање Видића у Спартак из Москве.

Џајић и Цветковић, као и бивши функционер Црвене звезде Милош Маринковић, ухапшени су 5. фебруара, а последњом одлуком Врховног суда Србије, 5. маја, продужен им је притвор за још два месеца, због могућности да у току истраге утичу на сведоке који нису саслушани пред истражним судијом.

Одлука ВШ о притвору требало би да буде донета у петак, пошто им истиче наредног дана.

Против Џајића, Цветковића и Маринковића 7. фебруара је покренута истрага због сумње да су противправно присвојили 5,1 милиона евра приликом трансфера фудбалера Горана Друлића у Реал Сарагосу 2001. године. Истрага против Џајића и Цветковића касније је проширена због сумње да су од трансфера фудбалера Зорана Његуша у мадридски Атлетико противправно присвојили 3,5 милиона марака, а затим и због Огњеновићевог трансфера.

Окружни суд у Београду истрагу против Џајића и Маринковића проширио је и због сумње да су од трансфера Немање Видића у московски Спартак, противправно присвојили два милиона евра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво