Милошевић: Пасторчад у Србији, пасторчад и у Европи

Тренер Партизана Саво Милошевић, после победе у Београду против Молдеа у првом мечу плеј-офа за пласман у Лигу Европе, био је задовољан игром свог тима само у другом полувремну.

Фудбалери Партизана савладали су у Београду Молде са 2:1 у првом мечу плеј-офа за пласман у Лигу Европе.

"Јако лоше смо ушли у утакмицу. Разлоге у овом моменту не знам ни ја. Нисам ни могао да помислим да можемо да одиграмо овако лоше прво полувреме. Кад се све сабере, овај резултат на крају ми делује нестварно. Друго полувреме је било доста боље и честитам момцима на томе", рекао је Милошевић на конференцији после меча. 

Он је истакао и да се видело колико је енергија пуних трибина фалила на овом сусрету.

"У изузетно тешким условима радимо и видели сте вечерас колико енергија са трибина може да утиче позитивно или негативно. Некада је јако тешко када се на терену осећате усамљено и ту једино видим оправдање за моје момке. Поред тога што се осећамо као пасторчад у нашој држави, имамо исти однос и третман и од стране Уефе. Екипе које дођу на наш стадион осећају се као код куће. И што се тиче атмосфере и што се тиче суђења и што се тиче свега. Верујте да је у таквим условима тешко радити. Не знамо како смо уопште још такмичарски живи. Добили смо прву утакмицу, имамо још реванш", рекао је Милошевић.

Израелац Бибрас Натхо имао је деби у црни-белом дресу, а његовим уласком игра Партизана добила на разноврсности.

"Знамо што смо неке играче чекали и преговарали и на крају успели и довели. Драго ми је да се то види голим оком. Иста ствар као и са Асаном. Натхо није био спреман за 90 минута, али се одмах видела разлика", рекао је Милошевић и додао да се нада да ће и Асано и Натхо бити спремни за реванш у Молдеу. 

Шеф стручног штаба црно-белих рекао је да се пред реванш неће бавити ривалом.

"Мислим да се више нећу уопште бавити Молдеом. После ове утакимце евидентно је да морамо да се бавимо собом, јер можемо 40-50 посто боље".

На трибинама је било неколико хиљада деца из школа фудбала из целе Србије.

"Био сам фокусиран на утакмицу и прво полувреме сам био добро изнервиран. Од нашег изласка на терен деца су послала феноменалну енергију. Велика захвалност свој деци која су дошла из разних крајева. Дали су све од себе. На клупи пред почетак утакмице коментарисали смо камо среће да их има 25 хиљада, па би моја прича са почетка била другачија", рекао је Милошевић.

Он је на мечу против Молдеа добио други жути картон откако је тренер.

"У првих пет месеци нисам имамо коментар на суђење. Мислим да је судија једва чекао да ми да картон. Да сам још једном подигао руку, са задовољством би ме искључио", рекао је тренер Партизана.

Он је говорио и о карактеру екипе који су играчи Партизана показали и против Молдеа.

"Ми смо много пута показали изузетан карактер. То није било препознато. Сви од Партизана очекују спектакуларну игру, а када се деси, то је онда стицај околности. Дража ми је утакмица у Малатији, где смо показали већи карактер, него кад је у Београду ишло све како треба. То смо показали и у другом полувремену", закључио је Милошевић.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво