Сума и Тошић за победу Партизана над Молдеом

Фудбалери Партизана савладали су у Београду Молде са 2:1 (1:1) у првом мечу плеј-офа за пласман у Лигу Европе. Норвежани су повели голом Болија, док су преокрет и победу црно-белима обезбедили Сума и Тошић. Реванш меч игра се за седам дана у Норвешкој.

Изабраници Саве Милошевића после преокрета успели су да обезбеде тријумф и да са голом предности путују на реванш у Норвешку.

Молде је први дошао до гола у 44. минуту, када је Матис Боли савладао голмана Партизана Владимира Стојковића.

Вођство Норвежана трајало је само 60 секунди, јер је већ у следећем нападу Сејдуба Сума искористо асистенцију Зорана Тошића и изједначио на 1:1.

Коначан резултат поставио је Тошић у 84. минуту, пошто се најбоље снашао у казненом простору гостију, након акције Асана и Урошевића, са неколико метара послао лопту у мрежу за велико славље деце на стадиону у Хумској.

Стојковић је у 87. минуту сјајно интервенисао, уклизао је у последњем тренутку и омогућио Партизану да на реванш у Норвешку ипак отпутује са голом предности.

Дебитански наступ у црно-белом дресу имао је Израелац Бибрас Натхо, најновије појачање.

Иако је меч званично требало да буде одигран без присуства публике, с дозволом Уефе на трибинама стадиона у Хумској било 5.780 деце старости до 14 година из школа фудбала са територије целе Србије.

Реванш се игра за седам дана у Молдеу.

Ток меча у Београду:

22.53 - Крај меча, Партизан - Молде 2:1. Црно бели су успели да савладају Молде и са позитивним резултатом чекају реванш меч за седам дана у Норвешкој.

22.43 - ГОООЛ! Партизан - Молде 2:1. Урошевић је пробио по десној страни и асистирао Тошићу који у 84. минуту постиже погодак за прво вођство Партизана на мечу.

22.37 - Велика шанса за Партизан, шут Урошевића брани голман гостију, на одбијену лопту натрчава Асано али његов ударац одлази високо изнад пречке потпуно празног гола.

22.30 - Здјелар и Боли добијају обострани жути картон. Први наступ у црно-белом дресу за Натха који је заменио Суму.

22.20 - Притисак Молдеа у овим тренуцима, Џејмс је шутирао, добро постављени Стојковић одбија лопту.

22.18 - Гужва у казненом простору Партизана, Ејрем је дао одличан пас у простор црно-белих, на срећу нико од противничких фудбалеа није реаговао на ту лопту.

22.14 - Без шанси на обе стране после првих десет минута у другом полувремену.

22.04 - Настављен је меч у Хумској.

21.49 - Полувреме на мечу...

21.46 - ГОООЛ! Партизан - Молде 1:1. Изједначење, сјајни Зоран Тошић је пробио по десној страни и одлично упослио Суму који је окренуо свог чувара и матирао голмана гостију.

21.44 - ГОООЛ! Партизан - Молде 0:1. Одлична акција гостију у 44. минуту, лопта је дошла до Болија који је сјајним шутем савладао Стојковића.

21.26 - Без већих шанси на обе стране у наставку меча. Партизан напада али изостаје реализација...

21.12 - Прва озбиљна прилика пред голом Партизана, неугодан шут Ејкрама брани Стојковић.

21.05 - Партизан је запретио у 6. минуту, Стевановић ипак шутира директно у голмана Кранинкса.

21.00 - Почео је меч у Хумској, подршку црно-белима са трибина пружају деца узраста до 14 година која припадају школама фудбала у Београду и Србији.

20.45 – Главни судија меча је Мађар Виктор Касаи, а помоћници су му сународници Ринг и Тот.

19.50 – Познати су састави обе екипе:

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво