Милошевић: Напашћемо Молде, али морамо бити обазриви

Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић рекао је да његов тим мора маскимално концентрисано и борбено да уђе у први меч против Молдеа у плеј-офу за пласамн у Лигу Европе.

"Дошле су те две утакмице које могу да одреде судбину Партизана у наредном периоду. Компликовано је када имате тако важне утакмице које имају такву тежину. Ова екипа је претходних пет месеци урадила толико добрих ствари, а сад све то може да се гледа другачијим очима после ове две утакмице. Желим да поручим играчима, без обзира на резултат, живот ће морати да се настави и после ове две утакмице", рекао је Милошевић на конференцији за медије у Хумској.

Милошевић је истакао да је пред меч са Молдеом најважније да су сви играчи спремни, а да је ситуација још увек компликована са дефанзивцем Бојаном Остојићем.

"Сутра нам треба да поновимо озбиљну трку коју смо имали против Малатије, добру агресију, добру дисциплину, добру концентрацију и непоходни су нам псхички и фижички спремни играчи. После вечерашњег тренинга донећемо одлуку о саставу", рекао је Милошевић и истакао да су Норвежани озбиљна екипа.

"Молде јесте озбиљна екипа, нема неозбиљних тимова у Европи. Немам страх да ће моја екипа прићи утакмици неозбиљно, прво због значаја утакмице, а друго и због озбиљности противника. Молде је типичан представник скандинавске школе фудбала. Знате колико су Скандинавци физички спремни и дисциплиновани. Сви причају о квалитету, ја причам о квалитету претходних пет месеци. Ако квалитет не прати организација, вољни моменат, агресија од тог квалитет нема ништа. Нимало лака утакмица за било ког нашег представника. Видели сте како је Чукаричи прошао, а знамо да је Чукарички доста добра екипа за наше услове", рекао је он и упоредио претходног ривала црно-белих Малатију са Молдеом.

"Индивидуално је Малатија јача екипа, има индивидуалне играче, не робују организованости на терену. И Молде има неколико играча који су носиоци, али главна њихова карактеристика је хомогеност и добра организовност на терену."

Милошевић је био упитан и да ли ће црно-белима можда бити лакше на гостовању у Молдеу.

"Уопште не бих раздвајао те две утакмице. Ово је двомеч, резултат се гледа после 180 минута. Мораћемо да одиграмо две озбиљне утакмице и код куће и на страни. Нема правила, нема гаранција."

Милошевић је истакао и да ће његов тим напасти Норвежане, али да то мора бити добро организован и да морају да буду стрпљиви.

"Они су екипа која опасност носи у промени поседа. Ко се ту буде снашао, имаће предност. Морамо да будемо обазриви."

Шеф стручног штаба црно-белих рекао је да је ситуација са Бибрасом Натхом слична као она са Такумом Асаном и да ће вероватно Израелца моћи да користи на сутрашњој утакмици.

Партизан ће дочекати Молде без публике, а Уефа је на овом мечу дозволила присуство деци до 14 година из школа фудбала са територије целе Србије.

"Навикли смо већ да играмо без публике, са те стране ми смо можда у предности у односу на Молде, али и на сваку другу екипу. Против Ариса су показали да су подложни пристиску публике. Са те стране помоћ публике би могла да буде огромна. Вероватно смо изгубили са овом казном када је игра у питању. Изгубили смо пар стотина хиљада евра. Потрудићемо се да ми на терену не зависимо ни од чега, али је велика глупост. Константно радимо у корист своје штете. То је дефинитивно", закључио је Милошевић.

Првотимац Страхиња Павловић истакао је да очекује да тим у четвртак сачува свој гол.

"Најбитнија утакмица у сезони и најбитније је да смо сви фокусирани. Било би добро да се Остојић опорави до сутра. Биће можда отежавајућа околност што играмо без навијача. Даћемо се од себе да победимо сутра", рекао је Павловић.

Меч између Партизана и Молдеа игра се у четвртак од 21 сат на стадиону у Хумској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво