Партизан: Бирајмо – разум или пропаст!

Фудбалски клуб Партизан суочен са новом казном Уефе упутио је апел својим навијачима. У саопштењу се истиче да ће наредне казне, у случају понављања инцидената, бити још ригорозније, чак црно-бели могу бити на неколико година одстрањени из европских такмичења. Тако да је овај апел, уствари молба навијачима да ако воле клуб престану да га, на неки начин, уништавају.

Саопштење ФК Партизан преносимо у целини:

"Фудбалски клуб Партизан, у једном тешком тренутку када смо схватили да ћемо се за групну фазу Лиге Европе у четвртак борити на нашем стадиону бодрени само од стране наших најмлађих навијача (а и то је боље од потпуно празних трибина) користи ову прилику да све своје навијаче упозна са комплетним садржајем актуелних брошура организације ФАРЕ, која се бави мониторингом свих облика дискриминативних понашања у европском фудбалу, а чије извештаје УЕФА сматра потпуно релевантним и прихватљивим као повод за сопствено изрицање казни, често и оних најригорознијих, за клубове организаторе европских утакмица на којима је ФАРЕ такве појаве приметио и пријавио Уефи."

"Прва брошура је из јуна 2016. године (последња, 5. верзија), има укупно 23 странице, бави се дискриминативним знаковима и симболима у европском фудбалу." Брошуру можете погледати овде.

"Друга брошура је из јуна 2018. године (последња, 2. верзија), има укупно 39 страна, бави се глобалним дискриминативним праксама у фудбалу." Оригиналну верзију можете погледати овде.

"Не мора се бити превелики познавалац енглеског језика да би се схватило каква понашања се једноставно не толеришу, односно истицање којих и каквих знакова и симбола (на заставама, транспарентима и сл.) се ригорозно санкционише. Слике овде говоре више од речи, али су и саме речи итекако препознатљиве, посебно оне из наслова и поднаслова."

"Молимо све наше навијаче да садржаје ових брошура пажљиво прегледају и да их ти садржаји снажно упозоре на још теже консеквенце од већ претрпљених, које би могле задесити ваш и наш ФК Партизан, буде ли неко од описаних понашања и/или истицање неког од описаних знакова и симбола регистровано на некој од наредних европских утакмица Партизана и као такво пријављено Уефи."

„ФК Партизан ни на који начин није учествовао у изради ових брошура, нити га је било ко из организација као што су Уефа или ФАРЕ питао за његов став по питању било чега, било ког детаља из садржаја ових брошура - од тренутка планирања израда тих брошура, па до њиховог штампања и публиковања. Независно од тога, наша је обавеза да поштујемо и прихватимо свако слово из ових брошура - уколико желимо да се такмичимо у фудбалским надметањима које организује Уефа."

"ФК Партизан итекако жели да учествује у Уефа такмичењима, сваке године што дуже то боље, а то је и стратешки, па и егзистенцијално битно за наш клуб."

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво