Гарсија: Звезда велики корак за моју каријеру

Нови фудбалер Црвене звезде Матео Гарсија рекао је да му је јасно да је дошао у велики клуб и да је свестан очекивања, како тимских, тако и од њега лично.

Аргентинско крило потписало је четворогодишњи уговор са Звездом и задужио дрес са бројем 11.

"Јако сам задовољан сам што сам дошао у Црвену звезду. Први утисци су јако добри и позитивни, јасно је да је Звезда велики клуб. Ово је велики корак у мојој каријери", рекао је Гарсија на конференцији за новинаре на стадиону "Рајко Митић".

Првак Србије је за доскорашњег играча Лас Палмаса издвојио 1,8 милиона евра, по чему је друго најскупље појачање у историји клуба иза Ричмонда Боаћија.

"Дошао сам овде убеђен да могу да помогнем и наметнем се екипи. На тренеру је да одлучи шта ћу да играм, могу на више позиција у нападу. Желим брзо да се адаптирам".

Он је признао да још није спреман за цео меч јер долази из предсезоне у Шпанији, али да ће да путује у Берн на меч против Јанг Бојса у борби за Лигу шампиона.

"Сада нисам спреман 100 посто да одиграм у Берну целу утакмицу. Физички се осећам јако добро и желим да се придружим екипи што је пре могуће. Тренер Милојевић ми је рекао да је његова идеја да путујем у Швајцарске, али није потврдио да ли ћу почети. Консултоваћемо се пре утакмице у којој мери сам спреман".

Према његовим речима, пуно ствари је урадио како би потписао за црвено-беле и одбио Олимпијакос.

"Олимпијакос је велики клуб, али Звезда је на истом нивоу, у најмању руку. Интерес који је Звезда имала је пресудио".

За вечити дерби није знао, али да је по доласку у Београд пуно информација добио везано за утакмице са Партизаном.

"Када сам дошао речено ми је да је дерби нешто посебно и једва чекам да га одиграм. То су важне утакмице и желим да будем део њих".

Гарсија се радује сарадњи са капитеном Црвене звезде Марком Марином.

"Пуно сам срећан што ћу играти са Марком, претходна три дана схватио сам да је играч са великим искуством и квалитетом, од њега може пуно да се научи. На терену покушаћу да му будем близу, јер је јасно да може пуно тога да уради".

На питање ко је најбољи фудбалер икада Лионел Меси или Кристијано Роналдо, Гарсија је био јасан.

"Меси. Једног Аргентинца не можете тако нешто да питате", уз осмех је поручио бивше дете Института, уз констатацију да ни легендарни Марадона не може да се мери са Месијем.

Спортски директор Митар Мркела истакао је да му је задовољство што може да да представи Гарсију.

"Играо је Примеру, Сегунду и у Грчкој где је имао изванредне игре које су га препоручиле код нас. Био је на мети многих европских клубова и драго ми је да смо добили ту битку. Дуго смо тражили такво крило, има брзину, верујем да ће бити право појачање", закључио је Мркела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи