Суарес се повредио, Адурис "маказицама" шокирао Барсу на почетку сезоне

Фудбалери Атлетика из Билбаа шокирали су актуелног шампиона Барселону са 1:0, у премијерном мечу нове сезоне у Ла Лиги. Барселона је играла без повређеног Лионела Месија, остала и без Луиса Суареса, а тријумф домаћину спектакуларним голом "маказицама" донео је Ариц Адурис.

Уругвајац је замењен у 37. минуту, због повреде листа десне ноге, неколико минута пошто је из стопостотне прилике погодио стативу.

Првих пола сата меча припало је домаћину – Ињаки Вилијамс је имао две сјајне шансе, у оба наврата је изузетно реаговао Марк-Андре Тер Стеген.

Потом су се Каталонци ослободили притиска и кренули да нападају, али су ти напади током већег дела меча били јалови.

Најближи поготку био је Рафиња у 44. минуту, када је његов ударац са ивице казненог простора зауставила пречка, док у наставку није помогло што су у игру ушли Иван Ракитић и Карлес Перес.

Дуел на новом "Сан Мамесу" уједно је био и такмичарски деби Антоана Гризмана, који није успео да се упише у стрелце, иако је у финишу сусрета био веома близу.

Када се чинило да ће меч бити завршен без погодака, на сцену је ступио легендарни нападач баскијске екипе који игра последњу сезону у професионалној каријери. По левом боку пробио је Капа, центрирао на другу стативу, одакле корпулентни нападач фантастично захвата лопту и шаље је у доњи леви угао.

То је било и последње узбуђење у Билбау, чиме је Атлетик задао главобоље шампиону већ на старту такмичења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво