Милошевић: Карактер и воља одвели Партизан у наредну рунду

Тренер Партизана Саво Милошевић, после пласмана у плеј-оф квалификација за Лигу Европе, сматра да су карактер и вољни моменат били пресудни у двомечу са Малатијом.

Партизан је поражен у Малатији са 1:0, али је укупним резултатом 3:2 дошао на корак до пласмана у Лигу Европе.

"Нисмо најбоље одиграли прво полувремене, поготово нисмо добро почели утакмицу. Рани гол и како је све то изгледало на почетку... Све је указивало на то да се неће добро завршити. Међутим, вољни моменат и карактер мојих играча је пресудио и само због тога смо прошли. Ни у другом полувремену нисмо успели да успоставимо игру, успели смо да сачувамо гол, успели смо на вољу и карактер да одржимо утакмицу. Нисмо успели да постигнемо гол, мислим да би утакмица тада била готова, али када саберемо обе утакмице, мислим да смо заслужено прошли даље", рекао је Милошевић на конференцији за медије после меча.

Шеф струћног штаба Партизана рекао је да рани гол није променио тактику коју су спремили за овај меч.

"Од почетка смо планирали да играмо тако како смо играли - играли смо средњу зону и завршили смо тако утакмицу, договор је био шта год да се деси на терену да не мењамо ништа. Говорио сам да је у овој трећој рунди права несрећа што играмо са Малатијом, јер обе екипе имају квалитет за групну фазу Лигу Европа. То што су они нас делом надиграли, као што смо ми њих у Београду не треба да чуди". 

Милошевић је имао и малу расправу са једним новинаром, који није био задовољан "одуговлачењем и деструктивним приступом играча Партизана". 

Турске новинаре занимало какав је његов став о расизму, с обзиром да је Партизан због наводних расистићких порука навијаћа кажњен од стране Уефа.

"Није било расизма на нашој утакмици. Имамо три расе у екипи, бесмислено је да имамо расистичке повике са трибина, али не бих сада објашњавао на шта се односило, односило се на навијачко опредељење између навијача Партизана и Звезде. Врло тешко да ће то људи у Турској или Европи разумети, али никаквог расизма није било. Ми немамо такав проблем у генерално у држави", рекао је он.

Неизбежно питање било је и кога прижељкују за ривала у плеј-оф Арис или Моледе.

"Потпуно ми је свеједно. Битно да опоравимо екипу од свега овога. Неће бити лако ни са једном, али мислим да ниједна од тих екипа није боља од Малатије. Ако смо изашли на крај са Малатијом, можемо и са њима. Малатији желим срећу у домаћем првенству, јер имају добру екипу", закључио је Милошевић, после чега је добио аплауз од турских новинара.

У наредној рунди, Партизан ће играти против Молдеа, који је поражен са 3:1 у Солуну после продужетака, али се пласирао даље захваљујући тријумфу код куће од 3:0. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво