Партизан поразом до плеј-офа Лиге Европе

Партизан је изгубио од Малатије, али оним резултатом (1:0) који му је гарантовао пролазак у претколо Лиге Европе. Адис Јаховић је постигао гол за турски тим. Црно-бели чекају исход двомеча Молде – Арис.

Партизан и Малатија нису одиграли претерано квалитетан сусрет, једни нису имали претерану потребу за тако нечим, други, вероватно и условљени чињеницом да као релативно омањи клуб у Турској немају превише искуства ове врсте, нису у томе успели.

Меч је почео доста лоше за Партизан, када је Стојковић погрешио у процени приликом одбране дубине и тиме је дозволио Јаховићу да постигне погодак за домаћи тим.

Међутим, темпо меча није погодовао новим головима, чак ни новим приликама, што, још једном, делује као да је била зона комфора екипе Саве Милошевића.

У другом делу, Малатија је нападала, али то практично ниједном није деловало као да би могло да прерасте у други гол. Друга фаза поседа се још једном показала као фундаментално важна у овом спорту, јер је управо из једне такве ситуације Мина, еквадорски централни бек, имао сјајну прилику, коју је осујетио Стојковић.

Тек у надокнади времена два тима су, у складу са разводњеним условима који обично настају у оваквим ситуацијама (губитак структуре, огромни простори проузроковани огромним размацима између линија...), стигла до каквих-таквих прилика, али промене резултата није било.

Овако је протекао меч:

Партизан ће име наредног противника знати када се одигра реванш меч Молде – Арис.

21.01 – Меч је готов, Партизан је у плеј-офу Лиге Европе.

20.56 – Три сјајне прилике у непуних 60 секунди – две за Партизан (Садик је искористио простор који је оставио махнити напад Малатије), једну за домаћи тим. Гола није било...

20.52 – Седам минута ће се играти после 90. минута.

20.48 – Још један покушај турског тима, Тозлу је шутирао главом, али ни изблиза довољно добро да би Стојковић био озбиљније угрожен.

20.43 – Лазар Павловић улази у игру уместо Сејдубе Суме. Партизан делује као савршено способан да одржи овај, за њега повољан резултат. 

20.39 – Друга фаза прекида донела је сјајну прилику Мини, али некадашњи фудбалер Ривер Плејта и репрезентативац Еквадора није успео да савлада Стојковића.

20.35 – Ерен Тозлу мења Гиљермеа. 

20.32 – Мења и Саво Милошевић. Лутовац уместо Зорана Тошића...

20.29 – Прва измена на сусрету, Бифума излази из игре, Фофана ће играти преосталих пола сата. 

20.21 – Јако добру прилику за Малатију створио је Бифуме серијом сјајних дриблинга на левој страни. Уласком у шеснаестерац омогућио је саиграчу да шутира из више него изгледне прилике, али је сјајно интервенисао Остојић и спречио погодак.

20.06 – Почео је други део утакмице...

19.50 – Сјајна прилика за црно-беле у последњим тренуцима надокнаде. Зоран Тошић је извео слободан ударац на крај дефанзивне линије, Садик је скочио и сасвим добро шутирао, али је голман домаћег тима успео да спречи прелазак лопте преко гол-линије.

19.45 – Партизан има подршку навијача на стадиону Малатије...

19.41 – Нешто мирнији темпо утакмице, учесталост транзиција је драстично опала и тимови не успевају да угрозе, на овај или онај начин, гол ривала. 

19.30 – Још једна прилика за турски састав. Поново је Торе прошао, овога пута је успео да дотури лопту до Бифуме, који после првог додира не успева да намести тело и, сходно томе, лопта одлази поред гола. 

19.22 – Неколико опасних напада Малатије кулминирало је у сјајном продору Гокхана Тореа. Ушао је некадашњи фудбалер Бешикташа и Вест Хема у казнени простор црно-белих, деловало је да је након његовог паса Павловић играо руком, али успорени снимак је показао да је одлука арбитра да не досуди једанаестерац била исправна.

19.15 – Сјајна прилика за Партизан, које, после паса Суме, не користи Асано.

19.08ГООООЛЛЛ!!!! Малатијаспор има предност, Адис Јаховић је искористио несигурност одбране црно-белих и постигао је гол.

19.01 – Меч је почео...

18.20 – Стадион Малатије изгледа јако лепо пред почетак сусрета...

18.04 – За Партизан ће од првог минута играти: Стојковић, Милетић, Остојић, Павловић, Урошевић, Здјелар, Шћекић, Асано, Тошић, Сума и Садик.

18.01 – Састав Малатије... Гокхан Торе и Гиљерме почињу, што није био случај у Београду:

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво