Партизан спреман за велики изазов, Уефина казна на разматрању

Освајач Купа Србије има одличан резултaт пред реванш меч трећег кола квалификација. Црно-бели ће бити у прилици да против Малатије на модерној Јене Малатија арени обезбеде место у последњој рунди квалификација. Уколико се то догоди, Партизан би можда наредне две европске утакмице код куће могао ипак да игра пред навијачима.

Подсећамо, Уефа је казнила Партизан са две утакмице без публике због непримереног понашања навијача на првом сусрету српског и турског клуба. Како се наводи у саопштењу на сајту Европске куће фудбала, ова одлука је донета због расистичких увреда на рачун фудбалера Малатије, у чему је највише на удару био Мичел Доналд, некадашњи капитен Црвене звезде.

Партизан је требало да плати и казну од 24.250 евра због тога што су навијачи бацали предмете, палили бакље и блокилрали степениште, образложено је у одлуци Контролног, дициплинског и етичког тела Уефе.

Ипак из Партизана поручују да ће спровести правне поступке како би Уефа евентуално променила одлуку. Већина чланова управе клуба налази се у Малатији, међу којима је и Владимир Вулетић, потпредседник и шеф правног тима црно-белих.

"ФК Партизан ће већ сутра (петак) уложити жалбу дисциплинској комисији и ми ћемо бити у прилици да инсистирамо на усменом саслушању у Ниону у складу са чланом 63. Дисциплинског правилника Уефе. Такође ћемо захтевати да се услед образложнег предлога које ћемо поднети и рационалних разлога донесе одлука о привременој супензији дејства казне до истека жалбеног поступка. Подсећам да ниједна одлука не може бити правсножна до окончања жалбеног поступка", оптимистичан је Вулетић.

О овоме ће се више знати у наредним данима, а мисли Партизана су свакако усмерене на реванш меч у Малатији. Очекује се да ће на стадиону, који може да прими 27.000 људи, бити ужарена атмосфера. У стручном штабу петопласиране екипе турског првенства ради 35-годишњи Дамир Ибрић, који је осим у Турској и Фрацуској своју играчку каријеру градио наступајући и за клубове из нашег региона.

"Навијачи Малатије знају какве су непријатности доживели чланови клуба на гостовању у Београду. Волео бих да не узврате бурно јер су Турци познати као веома страствени играчи. Што се тиче утакмице, Партизан има резултатску предност, а ми огроман мотив да одиграмо боље и надокнадимо заостатак", рекао је Ибрић.

Тренер Партизана Саво Милошевић уверева да ће играчи Партизана бити пре свега психолошки спремни за реванш у Анадолији.

"Партизан је навикао да игра овакве утакмице. Нећемо се уплашити амбијента", рекао је Саво Милошевић.

Утакмица Малатија – Партизан почиње у 19 сати по српском времену. Победник двомеча у Плеј-офу квалификација за улазак у Лигу Европе, састаје се са бољим из дуела Арис – Молде. Норвешки тим је прву утакмицу добио са 3:0.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи