Истанбулски пенали поново срећни за Ливерпул!

Фудбалери Ливерпула победили су Челси након бољег извођења пенала 5:4 (2:2 после продужетака, 1:1 у регуларном делу) и тако освојили трофеј Суперкупа Европе. Мане двоструки стрелац, млади Ејбрахам трагичар "плаваца".

Суперузбудљив меч у Истанбулу одиграли су Енглези, и поново је град на Босфору и пенал серија била талиучна за Ливерпул (2005. године и чувено финале ЛШ против Милана).

Четврти трофеј европског Суперкупа "редси" су освојили након пенала и одбране Адриана у петој серији, пошто је шут по средини младог Ејбрахама "прочитао" и успешно одбио.

Претходно су у регуларном делу фудбалери у плавом повели преко Жируа у 36. минуту. Мане је изједначио у трећем минуту насатвка, а исти играч је у 95. минуту, дакле у продужетку донео предност свом тиму.

Ипак, шест минута након тога чини се престрого досуђени пенал користи Жоржињо, поравнава на 2:2, да би потом меч ушао у пенал серију, где су више живаца али и среће имали фудбалери Јиргена Клопа. 

Ток меча:

23.45 - КРАЈ, Ливерпул после пенала осваја Суперкуп - 5:4!

Пенал серија:

Фирмино погађа - 1:0
Жоржињо сигуран - 1:1
Фабињо рутински - 2:1
Баркли без проблема - 2:2
Ориги уз пуно среће - 3:2
Моунт хладнокрван - 3:3
Александер-Арнолд слично као Ориги - 4:3
Емерсон по средини - 4:4
Салах у лево по земљи - 5:4
Ејбрахам лоше, Адриан брани! 

23.28 - КРАЈ другог продужетка, тимови су поравнати - 2:2, пенали одлучују! 

23.06 - ГОООООЛ, са беле тачке сигуран Жоржињо за 2:2. Претходно је било, истина благог контакта Адриана и Абрахама, а судија је показала на пенал и остала при одлуци након ВАР консултације. 

23.00 – ГООООЛ, Мане поново погађа и доводи Ливерпул у предност - 2:1! Одлично је Сенегалац одиграо дупли пас са Фирмином и послао јаку и прецизну лопту у горди десни угао Кепиног гола.

22.55 – Почео је први продужетак... 

22.51 – Крај регуларног дела, 1:1 је резултат, играће се продужеци. 

22.40 – Женска судијска тројка, коју предводи Францускиња Фрапарт, помало је изгубилка конце, те неколико лоших одлука које су оштетиле и изнервирале играче оба клуба.

22.32 - Велика, из категорије "100%" шанса за Ливерпул после корнера. Вајналдум упошљава Салаха, овај шутира добро, Кепа брани и шаље лопту до Ван Дајка, који одбијену лопту шаље ка голу, али млади шпански голман поново брани и уз помоћ пречке спречава вођство црвених.

22.06 - ГОООООЛ, Мане у 48.минуту доноси изједначење - 1:1. Фабињо је дубинску лопту у срце шеснаестерца упутио ка Фирмину, који одлично проиграва Манеа, којем са пар метара није било тешко да савлада Кепу и поравна резултат. 

22.03 – Настављен је сусрет... 

21.46 – Крај првог дела, Челси има минималну предност - 1:0.

21.37 – ГООООЛ, води Челси - 1:0! Стрелац је био Жиру у 36. минуту, на сјајну асистенцију Пулишића и одличну егзекуцију Француза са неких десетак метара од хгола у овој ситуацији немоћног Адридана. 

21.32 – Нова добра шанса и на другој страни, Педро је одлично "избацио" Ковачића, али Адриан је ушао тј. уклизао телом и покупио лопту у последњем моменту. 

21.31 – На истеку пола сата нова велика прилика за Ливерпул, али Мане са неколико метара лопту главом шаље право у голмана Челсија. Мреже и даље мирију, али узбуђења има... 

21.22 – Пречка! Сјајан пролазак Педра по левој страни, улазак у шеснаестерац и шут искоса јако, али пречка спасава гол Адриана. Челси се ослободио призиска и све је опаснији... 

21.16 - Прва велика шанса, Салах је био у изгледној шанси искоса са десне стране са неких 7-8 метара, али је Кепа одлично био постављен и одлично је одбранио тај добар ударац. 

21.10 – Бољи почетак Ливерпула, који је опаснији и  

21.00 – Почео је меч у Истанбулу... 

19.50 – Познати су састави тимова:

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво