Швајцарски Блик: Кроз "тунел пакла" до Лиге шампиона

Црвена звезда ће се против Јанг бојса борити за пласман у Лигу шампиона, а швајцарски Блик сликовито упозорава да екипу из Берна у Београду чека "пакао".

"Стадион Црвене звезде има дугу традицију и по много чему је легендаран. Некада је примао 110.000 људи и био један од највећих у Европи. Сада је капацитет преполовљен, али гостујуће играче од свлачионице до терена чека импресиван и застрашујућ пут. Тунел прекривен графитима делује бесконачно дугачак и скучен. А када коначно изађете на терен, чека вас пиротехнички пакао на трибинама", наводи се у тексту швајцарског листа, уз видео-снимак проласка кроз тунел на стадиону "Рајко Митић".

Црвена звезда ће у двомечу баража за Лигу шампиона бити гост у првој утакмици, у среду 21. августа.

"Реванш меч на програму је 27. августа у Београду. Звезда жели у Лигу шампиона, не само због престижа, већ и због значајне новчане суме. Такође, дуел српског и швајцарског тима биће занимљив због предисторије", наводи Блик и подсећа на дуел између Србије и Швајцарске на Светском првенству у Русији.

"Швајцарска је победила Србију 2:1. Џака и Лихтштајнер провоцирали су Србе двоглавим орлом. ВАР није примтио очигледан пенал за Србију. После меча селектор Крстајић 'слао' је главног судију Феликса Бриха у Хаг, а српски медији користили су изразе 'Жестока крађа', 'Срамота', 'Масакр'."

Блик додаје да Швајцарци имају среће пошто у свом саставу немају играче албанског порекла, али подсећа да је члан тима из Берна Миралем Сулејмани, некадашњи репрезентативац Србије.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво