Херој Борјан: Добра анализа њихових шутева; Марин: Када нешто обећам...

Херој фудбалера Црвене звезде Милан Борјан није желео себе да истиче после победе над Копенхагеном и фантастичне пенал серије. Борјан је након 1:1 у реваншу одбранио неколико једанаестераца и након интервенције после шута Олдера Винда у 11. серији одвео црвено-беле у плеј-оф за пласман у Лигу шампиона.

Звезда ће трећу сезону заредом играти у Европи, након једне од најдраматичнијих утакмица у новијој историји клуба.

Након 1:1 у Београду, исти резултат виђен је на стадиону "Паркен", након чега је пенал лутрија припала српском шампиону.

"Невероватна ноћ за целу звездашку јавност. Невероватно је да три године заредом обезбедимо групну фазу. Нисмо стали овде, имамо још две утакмице за Лигу шампион и боже здравља уђемо и да цела Србија буде поносна на нас", рекао је Борјан за РТС.

Међутим, канадски голман истакао је да није у питању само срећа.

"Мој први погодак у Звезди. Био сам доста миран, концентрисан, покушао сам пре пенала да видим где који играч шутира и да то запамтим. Урадили смо добру анализу са стручним штабом и тренером голмана Душаном Гашићем. Све се то исплатило на неки начин, Бог је велики, видели сте сами прву и другу утакмицу... Мало су нас судије крале, биле на страни противника, али када имаш срце, жељу, енергију и људе који верују од тебе, даш све од себе и победиш."

Капитен Звезде Марко Марин обећао је после дуела на стадиону "Рајко Митић" да ће тим проћи даље.

"Обећали смо прошле недеље да пролазимо и ова екипа је феноменална, Показала је карактер. Поведемо, они се врате на 1:1, имали смо црвени картон, борили се до краја, веровали до последњег минута у себе и потом пенали. Видели сте сами, какве емоције... Само смо срећни", казао је Марин и имао поруку за навијаче:

"Морало је да се догоди, ако обећам нешто – морамо да прођемо."

Десни бек Марко Гобељић учествовао је у сваком Звездином успеху последњих година, па истиче да ће заувек памтити овакве тренутке.

"Ово смо урадили као тим и то чинимо трећу годину заредом. Искрено, мени је Краснодар био на првом месту и пре Салцбурге и пре свега. Ово што се десило ћу памтити цео живот, и ја и сви навијачи", закључио је Гобељић.

За недељу дана црвено-бели гостују у Берну екипи Јанг Бојса, у првом мечу плеј-офа за пласман у Лигу шампиона.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво