Звезда пред великим испитом

Фудбалери Црвене звезде гостују код Копенхагена у реваншу трећег кола квалификација за Лигу шампиона. Меч се игра у уторак од 20 часова на стадиону Паркен у престоници Данске. Меч можете пратити у директном пеносу на Првом програму РТС-а, стрим на РТС Планети, кретање резултата на нашем порталу.

После ремија у Београду резултатом 1:1, фудбалери Црвене звезде жељни су доказивања и уласка у плеј оф елитног клупског такмичења старог континента.

Први меч трећег кола квалификација за Лигу шампона који је одигран у Београду на стадиону Рајко Митић обележио је судија из Португалије Тијаго Мартинс који је донео неколико врло дискутабилних одлука током меча.

Звезда је на тој утакмици одиграла одлично прво полувреме и повела у иделаном тренутку, у 44. минуту голом Милана Павкова, да би под сам крај утакнице после дуела Јованчића и Шпанца Пепа Маса у казненом простору нашег тима, Португалац Мартинс показао на белу тачку, а са пенала је потом сигуран био нападач Копенхагена Винд за коначних 1:1.

У игри Копенхагена била је приметна одређена доза неорганизованости, чему у прилог иде и чињеница да Данци нису упутили ни један директан ударац у оквир гола Црвене звезде на утакмици после организоване акције или добрих центаршутева који су у потпуности изостали.

Дански тим је покушавао да умртви и смири игру на средини терена током већег дела утакмице, а њихове нападаче Ендоја и Винда у потпуности су зауставили Дегенек и Милуновић.

Ендој и Винд били су константно одсечени у игри Копенхагена и далеко од шеснаестерца, без иједне праве шансе на мечу.

Готово једини прави улазак у шеснаестерца Црвене звезде донео им је пенал у 84. минуту и то је било све од Сулбакеновог тима, који је извукао максимум из првог дуела постигавши врло вредан гол у гостима.

Са друге стране, прво полувреме Звезда је одиграла у високом ритму, са добро позиционираним везистима на средини, високо орјентисаним бековима, а игра је била течна и конкретна у навали, где је нападао Павков заједно са Алексом Вукановићем и Мирком Иванићем.

Марин је диктирао темпо, а подршку на средини давали су му Кањас и Јованчић. Милуновић и Дегенек су већ поменути као момци који су у задњој линији одрадили одличан посао, међутим у другом полувремену Копенхаген је имао много већи посед, али без конкретности у завршници.

Звезда је покушавала контранападима, али није успевала да у брзој трансформацији из одбране у напад угрози озбиљније гол Копенхагена.

Звездин напад пореметила је и повреда Павкова који ће по свој прилици пропустити реванш у Копенхагену, али и недовољно спремни Бен који је добио прилику тек у другом полувремену.

У Копенхагеновој игри видели смо пре свега врсног нападача Дама Ендоја који се много кретао, добро је отварао простор, нудио се и трчао, али све је то радио далеко од опасне зоне, што потврђује тезу да је у одбрани Звезда играла добро.

Штопери, млади 20-годишњи Нелсон и нешто искуснији Швеђанин Папајанопулос показали су на мах да нису довољно уиграни јер је Нелсон дошао овог лета из Нордшјеланда као појачање и нема много искуства на међународној сцени што би могла бити Звездина шанса у реваншу.

Бекови су им искусни и врсни - Костариканац Брајан Овиједо лево и Уругвајац Варела десно, обојица са премијерлигашким искуством. У Београду током прве утакнице, обојица без продора и центаршта, али у одбрани стамени и поуздани.

На средини све акције полазе од капитека Зеке, који диктира темпо у игри данског тима, а леђа му чува још један млади репрезентативац Данске Стеје задужен за кварење противничке игре. Зека је на мах одигравао преспоро и није тражио пас у дубину за Ендоја, већ је дугим лоптама нудио могућности Винду, али услед доброг постављања Кањаса и Јованчића и још боље маркације Милуновића и Дегенека те акције су биле лако неутралисане.

На левом крилу, млада звезда тима и бивши играч Ајакса Фишер није се наиграо фудбала у Београду и био је прилично неконкретан, док је на десном крилу Холсе био често преблизу беку Варели и ту су губили ритам у организацији игре на десном крилу.

Холсе такође није показао класу у првом мечу, баш као ни нападач Винд који је висок 190 центиметара, али иако му је скок главна снага и карактеристика он није добио ни један ваздушни дуел са Минуновићем, те сем лепо изведеног пенала ништа конкретно нисмо видели у игри наде данског фудбала Винда.

Копенхаген је лидер Суперлиге Данске после пет кола са свих пет победа, а у последњем играном колу овог викенда, савладали су Лингби са 2:0 а двоструки стрелац био је управо Винд.

На осам утакмица ове сезоне имају седам победа и реми са Звездом, а на свом стадиону су на три досадашња меча забележили све три победе.

Код куће играју сигурно и у шампионату су на Паркен стадиону углавном доминантни, али играју тако да умртве игру ривала, имају велики посед и стрпљиво чекају прилику за гол који у лиги готово увек и постигну пред својим навијачима. Кући примају мало голова.

Са друге стране, Звезда је ове седмице победила Младост из Лучана у шампионату са рутинских 2:0 на свом терену, а Милојевић је на том мечу комбиновао састав.

Сем Павкова, недавно оперисаног Јовичића и Бена који није спреман за меч у Копенхагену, сви остали фудбалери нашег шампиона спремни су за меч, а очекује се да праву форму пронадје нападач Боаћи баш у реваншу у Копенхагену.

Изостанак Бена и Павкова биће велики недостатак Звезде у реваншу, поготово у завршници напада.

Марин ће као капитен поново бити лидер тима, а Милојевић се узда и у могућности Мирка Иванића који из утакмице у утакмицу све више напредује.

Копенхаген је благи фаворит пред својом публиком на Паркену, али Звезда је доказала у првом сусрету да нема чега да се плаши и да може да се носи са клубом који је 13 пута био шампион Данске у последње три деценије и који је 12 пута играо у групној фази европских такничења у последњих 13 година.

Реванш меч трећег кола квалификација за Лигу шампиона измедју Копенхагена и Црвене звезде на програму је у уторак од 20.00 часова на стадиону Паркен уз директан пренос на Првом програму РТС-а. Коментатор утакмице биће Немања Матић.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво