Немања Матић, коментатор и фристајлер

Наш колега, спортски коментатор Немања Матић дружио се са репрезентативцима Србије у фристајл фудбалу, које за седам дана очекује Светски шампионат у престоници Чешке, Прагу. Матић се опробао у овом интересантном спорту, а како је све изгледало, погледајте у видеу.

Србију ће у Прагу на Светском шампионату у фристајл фудбалу претстављати Петар Јањушевић и Немања Пејчић, а део њихове екипе је и одлични Милош Стефановић.

Петaр Јањушевић има 22 године и представљаће Србију први пут на Светском првенству, баш као и млади Немања Пејчић из Суботице.

Светски шампионат у Прагу биће одржан од 19. до 24. августа.

Наступиће 450 такмичара што је рекордни број до сада, конкуренција ће бити огромна и биће јако тешко, али даћемо све од себе - рекао је Петар Јањушевић, репрезентативац Србије у фристајлу.

"Мени је циљ медаља, сигурно. После три године бављења овим спортом, сигурно да ми је један од највећих циљева медаље", додаје Немања Пејчић, репрезентативац Србије у фристајлу.

"Идемо да дамо све од себе као и увек, биће јако велика конкуренција као што сам рекао, али сам улазак медју 30 од тих 400 такмичара и бићемо више него задовољни. 55, 16 Да упознамо нове људе из целог света, да доживимо неко ово искуство и да уживамо", наглашава Петар Јањушевић, репрезентативац Србије у фристајлу.

"Да би сте се бавили овим спортом, поред љубави, неопходна је пре свега упорност и много вежбе. Углавном тренирам по три, четири сата дневно, поред фудбала наравно", додаје Немања Пејчић.

"На овакво такмичење се долази вредним радом пре свега, али и уз финансијску помоћ као што сам већ рекао, што смо ми и ове године имали прилику да искусимо. Нама је помогао Војкан Крстић који нас је спонзорисао и омогућио да се све ово деси. Без њега ово не би могло да се деси и велику захвалност дугујемо њему", истиче Петар Јањушевић.

Поред Немање Пејчића и Петра Јањушевића, део њиховог тима је и Милош Стефановић. Њих тројица су данас идоли многима, али на почетку каријере, сваки од њих имао је своје узоре.

"Идоли су браћа Хагерли из Норвешке, Ерленд Фагерли који је актуелни и вишеструки светски првак, а Брињар је Европски првак", рекао је Немања Пејчић.

"То је било 2012. када сам видео другара који ради трик, то је најосновнији трик у фристајлу, и када је он то урадио ја сам буквално занемео и мислио сам да је то немогуће, али када сам видео да је могуће јер сам након једног дана вежбе успео да урадим, заразио сам се за цео живот. У фристајлу узмеш лопту и станеш где год желиш, не мораш на фудбалски терен, можеш да додјеш на бетон, иза зграде и радиш са лоптом, то ми се највише свиђа", напомиње репрезентативац Јањушевић.

"Поента свега у фристајл фудбалу јесте да сте слободни. Изађете испред зграде кући и радите трикове. Ја сам видео на Јутјубу снимке и почео сам да понављам те трикове, урадио први, други, трећи, шести и тако сам наставио", завршава Пејчић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи