Уефа драстично казнила Партизан, два меча без публике

Фудбалски клуб Партизан кажњен је са две утакмице без публике на свом терену у Европи због непримереног скандирања навијача против Малатије у првој утакмици 3. кола квалификација за Лигу Европе, саопштила је Уефа.

Партизан ће морати и да плати 24.250 евра због, како је образложено у одлуци Контролног, дисциплинског и етичког тела (ЦЕДБ), бацања тврдих предмета у терен, блокираних степеница, паљења бакљи и расистичких повика са трибина.

Како се наводи у саопштењу, казна је изречена због расистичких увреда на рачун фудбалера турске Малатије.

Навијачи су током утакмице бившем фудбалеру Црвене звезде Мичелу Доналду узвикивали "цигане", што су чланови Дисциплинске комисије оквалификовали као расизам, а не као препуцавање навијача наша два највећа клуба. 

Занимљиво је да је на истом састанку Локомотива из Пловдива кажњена затварањем једне трибине на једној утакмици у еврокуповима због расистичког понашања навијача на утакмици против Стразбура. 

Партизан има право жалбе.

Црно-бели су савладали Малатију са 3:1 у првом мечу, док је реванш на програму у четвртак у Турској.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи