Асано о европском Партизану, вечитом дербију, односу са публиком...

Фудбалер Партизана Такума Асано рекао је да је у Хумској лепо дочекан и да једва чека вечити дерби, као и да му је циљ да у црно-белом дресу постигне што више голова.

Јапанац је дебитантски наступ за црно-беле имао у мечу квалификација за Лигу Европе против турске Малатије, када је постигао и погодак.

"Као што сам рекао, овде су ме сви веома лепо дочекали и већ на почетку сам схватио да се од мене пуно очекује, осећао сам одговорност да тако и играм у овом мечу и са те стране ми је драго што сам успео да постигнем гол. Хтео сам још више да допринесем мечу и трудићу се да наставим тако да играм", рекао је Асано у интервјуу за клупски сајт.

Асано, који је у Партизан стигао из Арсенала, говорио је и о томе какве циљеве жели да оствари у београдском клубу.

"Има много циљева које бих желео да остварим, али основни разлог због ког сам дошао у Партизан је да постигнем што више голова и да допринесем разним победама, укључујући и европска и сва остала такмичења која ћемо имати заједно. Пре свега желим да дам свој допринос томе".

"Често ме питају и колико голова желим да постигнем? То нисам одредио јер желим да увек померим границе. Колико год голова будем давао, трудићу се да опет радим на неком свом побољшању. С обзиром да до сада нисам постигао двоцифрен број голова као играч, желео бих да то буде барем десет. па онда 20, 30, 40...", рекао је Асано, који је говорио и о томе какву је сарадњу имао са Арсеном Венгером.

"Што се тиче Арсена Венгера, наш однос је био онај уобичајени однос између играча и тренера, нисмо имали неки посебан однос. Он је пре тога радио као тренер у Јапану и тада ме је позвао да играм за Арсенал. Међутим, ја нисам могао да играм тамо због проблема са процедуром око добијања визе, тако да нисмо ни успели да изградимо неки однос. Након тога, променио се тренер и то је то што се тиче Арсена Венгера".

Јапански репрезентативац имао је само речи хвале за игру црно-белих, а објаснио је и како се брзо споразумео са Сејдубом Сумом.

"Мој стил игре је такав да највише волим да будем у позицији из које могу да дам гол, стога је јако битно да у тиму постоји играч који може да дода лопту. Мој задатак је да препознам ко су такви играчи, и мислим да је Сума управо такав и у том смислу ми одговара. Оно што ми се посебно допало јесте што је цео тим Партизана такав, да сви играчи међусобно сарађују, цео тим се држи заједно и током напада и током одбране, да су играчи врло кооперативни", рекао је он и осврнуо се на вечити дерби.

"Да, чуо сам пре него што сам дошао и онда сам и сам гледао снимке неких утакмица и био сам заиста изненађен колико може да буде узаврела атмосфера на дербијима. Што се мене тиче, желео бих да  допринесем некој од победа Партизана у дербију".

Као фудбалског узора навео је Бразилца Роналдиња, истакао је да о Београду и Партизану није знао много и да му српски језик делује тешко.

"Искрено, нисам знао ништа ни о Партизану, Србији и фудбалу овде, али сматрам да је то једно изузетно искуство за мене, живот у једној непознатој земљи, непознатом граду, да видим како овде функционише фудбал, Партизан као тим. Драган Стојковића Пикси је веома познат у Јапану и ми смо га сви гледали. Када сам ја био дете он је још био играч. Након тога он је постао тренер, тако да, заправо, Пикси је једино што сам знао о Србији до сада", рекао је Асано, који носи надимак "јагуар".

"Што се тиче надимка јагуар, то је било убрзо након што сам постао професионални играч, имао сам 18 или 19 година. Тај надимак су ми дали медији. Рекли су да је мој стил игре, да тако кажем , налик јагуару и онда је један од навијача Хирошиме током једног меча показао транспарент на ком је писало 'Асано јагуар', а ја сам након тога голове прослављао алудирајући на тај надимак. То се постепено усталило и од тада имам тај надимак".

Асано је говорио и о очекивањима у реванш мечу Лиге Европе против Малатије, на који Партизан иде са предношћу од 3:1.

"Да, ништа још није готово. Свестан сам да ће то бити изузетно тежак меч, али мислим да можемо да победимо, нарочито због тога што имамо подршку и очекивања навијача. Мислим да је једини начин да победимо", закључио је Асано.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво