Милошевић пред Напредак: Незгодан ривал, озбиљно схватити

Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић, пред меч четвртог кола Суперлиге против Напретка, рекао је да тај сусрет долази у тешком тренутком за његов тим после велике потрошње против Малатије, али да не сме бити опуштања.

"Још једна утакмица у низу, долази у тешком тренутку после велике потрошње против Малатије. Али то је нешто на шста морамо да се навикнемо и то више не можемо да користимо као оправдање. Рекао сам играчима да је лига ако не и битнија од овога што радимо у Европи. Морамо да имамо мобилност као и у Европи, такав приступ ћу тражити и сутра", рекао је Милошевић новинарима у СЦ Телеоптик.

Милошевић је истакао да је Напредак незгодан ривал и да меч у Крушевцу мора озбиљно да се схвати.

"Чека нас традиционално јако незгодан ривал по нас и у Крушевцу и Београду и тим који нам је задавао доста мука у претходном периоду. Уколико ову утакмицу не свхатимо озбиљно имаћемо велике проблеме. Остојић сутра неће бити у тиму због повреде, а вероватно ћемо одмарати Шћекића, сви остали су у комбинацији за игру", рекао је Милошевић и осврнуо се на екипу Напретка, која је такмичење почела са три пораза.

"Доста ствари су променили, почев од тренера и неколоико играча. То што су изгубили три утакмице не мора ништа да значи, јер су стицајем околности изгубили три утакмице. По игри су заслужили мало више и те три изгубљене утакмице су отежавајућа околност за нас, а не олакшавајућа", рекао је Милошевић који је упитан да прокоментарише и то што се навијачи полако враћају на стадион откако је он шеф штручног штаба.

"То је традиционална прича, Партизанови навијачи су јако захтевни. Ми смо сезону завршили релативно успешно, што је донело неко интересовање. Па смо релативно добро почели сезону, па је публика стидљиво почела да се занима, па смо избацили Конахс Ки, па је онда кренуло занимање, па Мачва... И тако. Али, то је нешто што није ново. Партизанова публика пре подршке тражи неке ствари од екипе, тражи да види како играте и шта нудите. Ова, да тако кажем, еуфорија и ово занимање публике ми је разумљиво и схватљиво и оно ће ићи док ми будемо играли добро или се побољшавали. А то је, на крају крајева, поштено и добро".

Најновије појачање Такума Асано дебитовао је голом у првих 45 минута у дресу Партизана, а шеф стручног штаба упитан колико је Јапанац спреман за преостале мечеве.

"Било који наш или играч са европских простора, који два месеца није одиграо ниједан меч, не би био у стању да одигра ни тих 45 минута на овом ноивоу. Морамо да водимо рачуна о томе да ће му требати времена да подигне свој такмичарски ритам, а да не префорсисрамо. Користићемо га сутра, али у којој мери, видећемо", закључио је Милошевић.

Утакмица између Напретка и Партизана игра се у недељу од 19 сати у Крушевцу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво