Јевтовић за РТС: Малатија квалитетна, Партизан зна шта жели

Некадашњи капитен Партизана, а сада фудбалер турског Коњаспора, Марко Јевтовић у интервјуу за РТС открио је предности и мане Малатијаспора, екипе која ће се супротставити црно-белима у квалификацијама за Лигу Европе. Јевтовић је открио и највеће разлике у турском и српском фудбалу које можете приметити и у директном преносу у дуелу Партизана и Малатијаспора од 21.00 на Првом програму РТС-а.

Јевтовићев први утисак о противнику са којим се сусретао у првенству Турске је тај да је Малатија направила бројне промене у односу на прошлу сезону.

"Доста тога се променило у односу на прошлу годину. Два главна играча су отишла, а ту мислим на Адема Бујука и Данијела Алексића који је дефинитивно био најбољи играч. И поред тога, можда и најважнија промена извршена је на тренерској позицији. Довели су тренера који жели доста другачији стил игре у односу на његовог претходника који је играо дефанзивније и чекао шансу из контре."

"Доста играча је и дошло, поготово оних који могу да реше утакмицу једним потезом, а ту мислим на Јаховића, Фофану, Тореа, Гиљерме је продужио позајмицу, а ту је и Доналд који је дуго био у Звезди и наша јавност га добро познаје."

Бивши капитен Партизана открио је главне предности и мане противника црно-белих у квалификацијама за Лигу Европе.

"Поред поменутих индивидуалаца, тимски су веома добри у прекидима, где апсолутно доминира десни штопер Мина, између осталог и стрелац гола против Олимпије у прошлом колу квалификација. Веома је опасан и треба обратити посебну пажњу. Све у свему ради се о екипи са доста добрих појединаца на разним позицијама."

"Мана овог тима је свакако то што на моменте долази до губитка дисциплине у игри и то је тренутак где Партизан може и мора да искористи шансу. Због обавеза нисам стигао да испратим сваки меч, али видео сам Партизан који зна шта жели у сваком тренутку, Партизан који има лепу енергију, коју зна да искористи."

Јевтовић је додао да му се у овогодишњем Партизану највише свиђају млади играчи који су добили прилику.

"Квалитет никада није био споран, али оно што ми се понајвише свиђа су ови млади момци који су будућност српског фудбала. Двојица Павловића, мали Стевановић. Право благо!"

Турска је позната као место где владају најватреније навијачке атмосфере, али далеко од тога да играчи Малатије могу да остану равнодушни.

"Они су дефинитивно навикли на ватрену атмосферу на гостовањима, јер је скоро на сваком стадиону у домаћем првенству атмосфера феномелана.Сигуран сам да ако навијачи у Београду дођу у што већем броју и подрже момке, играчи Малатије неће остати равнодушни." 

Марко нам је приближио генерално турску лигу.

"Ради се о одличној лиги која је јако праћена. доста се новца улаже, не само у играче. Стадиони су феноменални, кампови где играчи тренирају такође, све је на врхунском нивоу и из тога избацују одличне домаће играче. Чист пример је Јусуф Јазићи, који је пре пар дана отишао у Лил за 16.5 милиона евра, а он није ни први ни последњи пример."

Српски фудбалер који је пре Коњаспора и Партизана играо за између остале Нови Пазар, Хајдук из Куле и Динамо из Москве упоредио је српску и турску лигу и открио да ли новац игра главну улогу, или постоји другачији вид организације, планирања, селекције талената.

"Главна разлика у две лиге је у инфраструктури и улагањима. Код нас се такође веома квалитетно и стручно ради, међутим многи клубови немају услова да истрпе систем и задрже мало дуже талентовану децу и тиме допринесу још већем квалитету. Једна од битнијих разлика је и тај притисак. Није све црно и бело и пораз се не доживљава трагично."

За крај, Јевтовић се осврнуо на време играња у Партизану, где је био стартер, капитен, извођач прекида, након три сезоне оставио је генерално веома леп утисак међу управом и навијачима, за шта се нада да ће бити случај и у Коњи.

"Наравно, најлепши део моје каријере је био у Партизану, где сам све прошао, имао пуно успеха, тешких тренутака, али отишао као формиран играч и човек. Партизан ће увек бити мој дом и увек ће постојати посебна емоција према њему. У Турској за сада иде све како треба. Здрав сам, био сам један од најстандарднијих играча у првој сезони у новој земљи што није лако, тако да могу бити задовољан. Увек може боље и тежим ка томе. Колико знам, задовољни су и навијачи и управа, а задовољан сам и ја. У таквим условима могу да дам све од себе и покушам да имам и бољу сезону од прошле", закључио је српски фудбалер.

Партизан од 21 час дочекује турску екипу Малатијаспора у оквиру трећег кола квалификација за Лигу Европе. Директан пренос меча је на Првом програму РТС-а. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво