Реми Црвене звезде и Копенхагена који више прија Данцима

Фудбалери Црвене звезде и Копенхагена одиграли су меч без победника у Београду, а тај исход, макар за нијансу, више одговара гостима, који са предношћу коју нуди гол постигнут на стадиону ривала чекају реванш. Павков је постигао погодак за црвено-беле, док је изједначење Копенхагену донео Винд из пенала.

Црвена звезда није успела да задржи предност коју је великом муком стекла у финишу првог дела утакмице.

Фудбалери два тима, као решени да оправдају флоскулу о „тврдој утакмици", играли су са оном дозом опреза која често нервира навијаче, али прија тренерима.

У таквом контексту погодак који је постигао Павков, испоставиће повређени фудбалер, након једне благо конфузне ситуације у казненом простору противника, деловао је много вредан.
И заиста, у другом делу утакмице Копенхаген јесте нападао са више решености, али није успевао да створи превише тога конкретнијег у завршној трећини терена.

Екипа Владана Милојевића већ је стекла име играјући ову врсту мечева у европским такмичењима (дуел са Ред Бул Салцбургом је екстремни пример ове тенденције), те је деловало да би српски првак још једном могао да стигне до позитивног резултата.

Међутим, скоро симетрично, једна нешто конфузнија ситуација у казненом простору Црвене звезде довела је контакта између Јованчића и Шпанца Пепа Бијела. Једанаестерац који је био последица реализовао је млади Винд.

Црвено-бели ће за седам дана имати тежак задатак на реваншу у Данској, али та ситуација је аналогна оној из прошле сезоне, када је Звезда, у истој фази квалификација, одиграла 1:1 са Спартаком из Трнаве, па је ипак успела да избори пролазак у наредну рунду.

Овако је текао меч:

22.41 – Готов је меч у Београду, Црвена звезда – Копенхаген 1:1 (1:0).

22.28 ГООООЛЛЛ!!!! Изједначење гостима доноси млади Винд, који је био прецизан из једанаестерца. Претходон је Јованчић направио фаул у казненом простору над Пепом Бјелом. Веома вредан погодак за дански тим, који је, мора се истаћи, био бољи ривал у наставку сусрета.

22.15 – Званичан број навијача на стадиону "Рајко Митић" јесте 40.812.

22.00 – Црвена звезда је променила за нијансу своје опредељење. Нешто пасивнији дефанзивни блок српског шампиона допушта гостима да лакше стигну до четрдесетак метара од гола београдског тима, али гарантује и много више стабилности у овој дефанзивној фази екипи Владана Милојевића. Копенхаген напада, свакако, али не ствара превише опасности пред голом који брани Милан Борјан.

21.46 – Повређеног Павкова у редовима Црвене звезде мења Ричмонд Боаћи. 

21.29 - ГОООЛ! Милан Павков је погодио и донео предност Црвеној звезди. Шутирао је павков из окрета, лопта је закачила једног дефанзивца Копенхагена и завршила у мрежи.

21.01 – Смењују се Црвена звезда и Копенхаген у нападима без конкретног резултата у нападачкој трећини терена. То прекида српски шампион који у 16. минуту, преко Павкова, долази до ударца на гол, истина не претерано опасног.

20.49 – Прва прилика за Звезду већ у другом минуту. Марин је пробао из слободног ударца са 20-ак метара, голман Копенхагена пребацује лопту преко гола у корнер.

20.46 – Почео је меч, први напад за Звезду.

20.43 – Играчи две екипе, предвођени португалским судијом, излазе на терен.

20.35 – Добро су испуњене трибина стадиона "Рајко Митић".

20.15 – Пола сата остало је до почетка меча, играчи Копенхагена загревају се на стадиону "Рајко Митић".

19.45 – Судијска екипа на утакмици у Београду је из Португалије, а предводи их Тијаго Мартинс.

19.35 – У односу на дуеле са Хелсинкијем, Владан Милојевић направио је неколико промена. На десној страни играће Гобељић, који се враћа у екипу после суспензије, док ће место централног дефанзивца заузети Милош Дегенек уместо Срђана Бабића.

Алекса Вукановић ће добити шансу од првог минута против Копенхагена, док ће у нападу меч почети Милан Павков уместо Ричмонда Боаћија.

19.20 – Познати су састави две екипе за меч на стадиону "Рајко Митић":

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Дегенек, Милуновић, Родић, Кањас, Јованчић, Вукановић, Иванић, Марин и Павков;

Копенхаген: Гритебуст, Варела, Папајанопулос, Нелсон, Овиједо, Холсе, Зека, Стеје, Фишер, Винд и Ндоје.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара